Timi Zajc - letalec, ki rad igra na harmoniko in obožuje hitrost

Timi Zajc - letalec, ki rad igra na harmoniko in obožuje hitrost (foto: Instagram Timi Zajc) Instagram Timi Zajc
16. 2. 2020

Timi Zajc je zadnji vikend na poletih v Kulmu osvojil tretje mesto (dan prej drugo) in poletel do svojih petih stopničk svetovnega pokala v karieri, skupno pa tretjih to zimo.

"Spet stopničke, ta vikend je bil zame res vrhunski. Ni mi preveč žal, da so odpovedali finalno serijo, razmere so bile prenevarne. Z vsakim skokom na Kulmu sem bil med najboljšimi, dokazal sem, da sem bil tu zelo močan," je dejal z drugim in tretjim mestom slovenski junak vikenda na avstrijskem Štajerskem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Drug 🌍😁Odlično 2.mesto✊ Jutri še ena priložnost👌✊✊#toppogoji @sloskinordicteam @underarmourslovenija

A post shared by Timi Zajc (@timizajc) on

  • Timi, ki bo konec aprila dopolnil pele 20 let, je odraščal v naselju Hramše, ki ima le  hišnih 30 številk, v kajevni skupnosti Galicija v občini Žalec. Rodil se kot drugi otrok materi Klavdiji in očetu Boštjanu.
  • Smučarske skoke je začel trenirati pri štirih letih in pol s starejšim bratom Markom na lokalni skakalnici v Vizorah.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Time to relax ....✊✊✊✊😎

A post shared by Timi Zajc (@timizajc) on

  •  Za šport ga je navdušil oče Boštjan, ki je v mladosti treniral skoke, kasneje pa bil tudi njegov trener, dokler je pri 15 letih postal član mladinske reprezentance. Z očetom sta večkrat povedala, da so mlademu Timiju velikokrat merali polena pod noge in mu kradli metre na tekmah mlajših kategorij.
  • Ooče Boštjan je po poklicu glasbenik, igra harmoniko, bariton in bas kitaro pri ansamblu Slovenski zvoki.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

End of the Summer Grand Prix season☝️I finished on the overall 13th place👌✊✊✊ #vrhunsko @underarmourslovenija @sloskinordicteam @fluege.de_offiziell

A post shared by Timi Zajc (@timizajc) on

  • Mladi skakalni as se je šolal v OŠ Dobrna in opravil prvi letnik srednje šole opravil na trgovski šoli Celje. Preselil se je v internat v Kranj, kjer je nadaljeval na SESGŠ, v Kranju, kjer je zaključil triletno šolanje za trgovca, trenutno pa je vpisan v dveletno izobraževanje za ekonomskega tehnika.
  • Timi tako kot oče rad igra na harmoniko, obožuje pa tudi hitrost. Poleti je z Jurijem tepešm dirkal na grobniškem dirkališču s svojim novim avtoobilom golf GTI in presegel celo 200 kilometrov na uro.

 Preberite še: Super »lisička« Meta Hrovat prihaja iz neverjetne in zelo športne družine