Super »lisička« Meta Hrovat prihaja iz neverjetne in zelo športne družine

Super »lisička« Meta Hrovat prihaja iz neverjetne in zelo športne družine (foto: Instagram Meta Hrovat) Instagram Meta Hrovat
15. 2. 2020

Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je v drugi vožnji veleslaloma za 56. Zlato lisico zadržala tretje mesto na domači tekmi svetovnega pokala v Kranjski Gori in si prismučala druge stopničke v karieri. Zmagala je Novozelandka Alice Robinson, druga po prvi vožnji. Med 15 sta bili še dve slovenski tekmovalki Tina Robnik in Ana Bucik.

A Metin uspeh je še toliko slajši, saj je zmagala praktično na domačem dvorišču, saj je 21- letnica doma iz Kranjske Gore.

A to še ni vse. Metin oče Juri je župan našega najbolj slavnega smučarskega središča, mama Darja vodi kar nekaj družinskih podjetij - Kekčevo deželo in gostilno, starejša sestra Urša pa ima v središču kraja hostel. Torej Meta je zmagala v kraju, ki ga pozna do zadnjega kamna in zanjo je navijala praktično cela dolina, saj jo vsi poznajo od malega.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

child of winter ✨ . . . 📸 @ana1mali

A post shared by META (@metaahrovat) on

Tudi Metina starša sta bila nekdaj odlična športnika, oče je treniral smučanje, mama pa je bila vrhunska metalka kopja. Odlična športnica pa je Metina babica Tonka, ki šteje že nekaj čez 70 let pa še vedno kot gams pleza po okoliških vršacih ter vodi Tonkino kočo pod Vršičem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Some things never change... My cheeks for example 🤭😂 Junior World Championships in Davos starts tomorrow 🙌🏼😊 #exited

A post shared by META (@metaahrovat) on

Meta je tudi pridno in v rednem roku konačala srednjo gostinsko in turistično šolo v Radovljici ter se vpisala na fakulteto. Po koncu kariere bi najraje vodila kakšen butični hotel, zagotovo pa bo delala nekaj v turizmu.

Preberite še: Slovenska junakinja zime - Anamarija Lampič: »Mi smo nasmejana družina.«ali Luka Dončić Baracka Obamo pozdravil kot starega prijatelja