Triglav The Rock: Plezalni spektakel v središču prestolnice

Triglav The Rock: Plezalni spektakel v središču prestolnice (foto: Arhiv www.therockljubljana.com) Arhiv www.therockljubljana.com
4. 4. 2017

V maju se v prestolnici obeta plezalni spektakel Triglav The Rock Ljubljana, tekmovanje v balvanskem plezanju, na katerem bodo nastopili najboljši športni plezalci z vsega sveta. Vrhunec dogajanja bo na Kongresnem trgu, kjer bodo postavili 30-metrsko steno, na kateri se bodo pomerili najboljši.

Balvansko plezanje, ki sodi med najmlajše oblike športnega plezanja, pri kateri ne uporabljajo klasičnih varovalnih pripomočkov ali plezalnih vrv, je pred kratkim dobilo veliko priznanje - leta 2020 bo v Tokiu ena izmed petih novih olimpijskih panog.

V središču prestolnice bo v ta namen organizirano mednarodno tekmovanje Triglav The Rock Ljubljana. Hkrati želijo plezanje kot enega najbolj naravnih športov, s katerim se srečujejo že majhni otroci, predstaviti in približati ljudem, mimoidočim, turistom, prebivalcem Ljubljane.

Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi, ki bodo v letu 2017 dopolnili šestnajst let

Tekmovanje bo sestavljeno iz kvalifikacij, polfinala in finala.

  • Kvalifikacije, na katere se lahko prijavijo vsi, ki bodo v letošnjem letu dopolnili 16 let, bodo potekale v petek, 19. maja 2017, v plezalnem centru v Kopru, dan pozneje,
  • 20. maja 2017, pa bodo v središču prestolnice potekali zaključni boji. Dvajset najbolših fantov in deklet, ki se bodo uvrstili v polfinale, se bo pomerilo za po šest vstopnic za veliki finale.

Vrhunec dogajanja se bo odvil v poznih večernih urah, ko bo stena zažarela s pomočjo svetlobnih efektov in odlične glasbene spremljave. Finale boste lahko spremljali tudi na TV Slovenija. 

Triglav The Rock Ljubljana, maj 2017

Ambasador prireditve Jernej Kruder, eden najboljših športnih plezalcev

Ambasador prireditve je Jernej Kruder, eden najuspešnejših športnih plezalcev na svetu, ki je preteklo leto zaključil med deseterico najboljših športnih plezalcev na svetovni lestvici IFSC in pred kratkim na Majorki kot drugi na svetu brez varovanja nekaj deset metrov nad morjem preplezal balvan težavnostne stopnje 9b. To velja za doslej najtežji športno-plezalni vzponov na svetu. Jernej je kot prvi na svetu preplezal tudi Tromostovje, enega od simbolov arhitekturnega ustvarjanja Jožeta Plačnika.

Več na www.therockljubljana.com

Jernej Kruder, športni plezalec