V helikopterski nesreči umrl košarkarski zvezdnik Kobe Bryant. Umrla naj bi tudi 13 - letna hčerka Gigi

V helikopterski nesreči umrl košarkarski zvezdnik Kobe Bryant. Umrla naj bi tudi 13 - letna hčerka Gigi (foto: profimedia) profimedia
26. 1. 2020

Po poročanju ameriške televizijske mreže TMZ je danes v helikopterski nesreči v Kaliforniji umrl nekdanji košarkarski zvezdnik Kobe Bryant.

Tamkajšnje oblasti so potrdile, da je pri kraju Calabasas strmoglavil helikopter s peterico ljudi na krovu, tako ameriški mreži ESPN in ABC kot časnik Los Angeles Times pa poročajo, da je med žrtvami tudi Bryant. Helikopter je bil last 41-letnega Bryanta, v njem pa so bi bile še štiri osebe, med njimi tudi košarkarjeva druga najstarejša, 13-letna hčerka Gianna, ki so jo vsi klicali Gigi. Očka in hčerka naj bi bila na poti na trening.

profimedia

Bryant je veljal za enega najboljših košarkarjev vseh časov, vso profesionalno kariero je preživel pri Los Angeles Lakersih, s katerimi se je petkrat veselil naslova prvaka Lige NBA. Dvakrat je bil imenovan za najkoristnejšega igralca finalne serije, leta 2008 je bil MVP rednega dela sezone. Kar 18-krat je bil izbran na tekmo zvezd, štirikrat je bil na njej proglašen za MVP-ja.

instagram

Dončić: "To ne mor biti res!"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Not you!! RIP mamba! thank you for everything you showed and did for the world!! 🙏🙏🙏💔

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Tudi slovenski NBA zvezdnik Luka Dončić je bil ob tragični novici pretresen in je na svoj Twitter profil zapisal, da to vendar ne more biti res. Luka in Bryant sta pred kratkim na tekmi izmenjala nekaj besed, Kobe ga je nagovoril celo v slovenskem jeziku. Veliko žalost je izrazil tudi Goran Dragić, prav tako je novica strla nekdanjega slovenskega reprezentanta in NBA - igralca Boštjana Nachbarja.