Valentinov pohod ali skok v Blejsko jezero?

Valentinov pohod ali skok v Blejsko jezero? (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
14. 2. 2013

Tudi ta in prihodnji teden bomo na kar številčnih dogodkih, med katerimi jih spet nekaj priporočamo. Kaj pravite na plavanje v Blejskem jezeru?

Družinski Skalaški triatlon

To soboto se boste v Mojstrani lahko udeležili družinskega Skalaškega triatlona, ki bo bolj poučnega in družabnega kot tekmovalnega značaja. Zmagala bo ekipa, ki se bo po vseh treh panogah najbolj približala povprečnemu času.

Predvidene panoge so odvisne od vremenskih razmer, predvidene pa so tek do Peričnika in nazaj (hoja ali tek brez smuči, tek na tekaških smučeh ali hoja s turnimi smučmi), ledno plezanje (hoja z derezami po lahki, ledeni strmini, ledno plezanje lažje smeri z manjšo strmino ali ledno plezanje težje smeri z večjo strmino) in veleslalom s turnimi ali tekaškimi smučmi. Zbor bo pri Slovenskem planinskem muzeju ob 8.30.

Informacije: 01 231 90 23.

Valentinov pohod

Ravno tako 16. februarja boste svoje ljubljene lahko razveselili z udeležbo na Valentinovem pohodu. Vsaj nekaj jih bo na ta dan, mi pa vas vabimo na izlet po Goričkem, ki se bo začel ob 10. uri pri gostilni Valec v Sotini, vrhunec pohoda pa bo prihod na Kugel – prekmurski Triglav, ki se dviga 418 metrov nad morjem.

Informacije: www.turizem-goricko.si.

Zimski NA NOGE! Za boljše življenje.

Glavni namen pohoda, ki ga v nedeljo, 17. februarja, pripravljajo v Kamnici pri Mariboru, je spodbujanje k rekreaciji in ohranjanju zdravja, poseben cilj pa je zbrati čim več humanitarnih prispevkov za družino s Kaple na Kozjaku, ki živi v skromni kmečki hiši, na robu preživetja.

Morda se bo pretresljiva zgodba, ki so jo v celoti lahko preberete na www.nanoge.si, dotaknila tudi vas in se boste odzvali povabilu.

Start bo med pol deveto in deseto, cilj pa na sv. Urbanu, ki je sicer priljubljen pohodni cilj Mariborčanov in okoličanov. Na vrhu vas čaka kulinarično doživetje kuharskega mojstra Tomaža - kobanski lonec in žar krožnik z Urbana. Humanitarni prispevek bo vsaj en evro na osebo.

Informacije: www.nanoge.si.

Pohod po zasneženem Voglu

Na zadnjo februarsko soboto bo luna že skoraj sijala v polnem sijaju, vi pa se tega dne zvečer lahko odpravite na romantičen pohod po zasneženem Voglu.

Na sprehodu boste prisluhnili eni od bohinjskih legend ter zanimivostim z Vogla, iz Bohinja in Triglavskega narodnega parka. Zbor bo na spodnji postaji nihalke ob 20.15, izhodišče pred zgornjo postajo, lahek sprehod pa bo trajal eno uro.

Informacije: www.vogel.si.

Skok v Blejsko jezero

In na koncu še skok v Blejsko jezero. Ja, prav ste prebrali. 23. februarja boste lahko zaplavali v mrzli in gosti jezerski vodi, ki ima približno pet stopinj Celzija.

Pogumneži in 'firbci' pridite na zunanje kopališče Grand Hotela Toplice, ob 11. uri pa boste odplavali 25 metrov prsno ali prosto, 50 metrov prsno ali prosto, posebna disciplina pa bodo skoki v vodo.

Po plavanju bodo udeleženci imeli na voljo savne in vroče kopeli, obiska pri zdravniku pa ne predvidevajo. Prijavite se do sredine meseca. 

Posebna gosta: Martin Strel in Haydn Welch.

Informacije: www.bled.si.