Jaka Blažič prvič postal očka, žena Ivice Kostelić rodila dvojčici in med potresom bežala iz porodnišnice

Jaka Blažič prvič postal očka, žena Ivice Kostelić rodila dvojčici in med potresom bežala iz porodnišnice (foto: profimedia) profimedia
24. 3. 2020

V teh časih, ko beremo samo o koronavirusu, izolaciji, zdaj tudi o potresu v Zagrebu, še kako prav pridejo vesele novice.

Slovenski košarkarski reprezentant in član kluba Cedevita Olimpija je prvič postal očka. Z izbranko Veroniko sta dobila hčerko, so na uradnem Twitter profilu sporočili iz Blažičevega kluba ter zapisali: "Iskrene čestitke našemu kapetanu Jaki Blažiču, ki je s svojo izbranko danes v svojo družino sprejel okrepitev. Rodila se mu je namreč hčerkica. Čestitke mladi družinici!" so zapisali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wish you all the luck in the world Mr. & Mrs. Blažič 🤵🏼👰🏻💍 #wedding

A post shared by Matic Rebec (@maticrebec) on

Zaradi izrednih razmer predvidevamo, da očka ni smel prisostvovati pri porodu. Veronika in Jaka sta se poročila poleti 2018, na slavje pa sta povabila vse svoje najbližje in seveda celotno zlato reprezentanco.

Ivica Kostelić dobil dvojčici
profimedia

"Danes je prvi pomladni dan. Danes je vajin dan. Dobrodošli, moji deklici!"  pa je na svojem Instagramu ob fotografiji malčic zapisal 40-letni Ivica Kostelić, upokojeni hrvaški smučarski as.

Kostelić in njegova 34-letna žena Elin, nekdanja islandska smučarka, sicer že imata dva otroka, petletnega Ivana in triletnega Leona. A sreči je kmalu sledil hud šok. Med porodnicami, ki so se v času potresa, ki je v nedeljo zjutraj zadel Zagreb, nahajale v zagrebški Kliniki za ženske bolezni in porode, je bila tudi Elin. Takoj po potresu so ženske z novorojenci morale bolnišnico zapustiti. V spalnih srajcah in bolnišničnih haljah so z novorojenčki v rokah stale pred Petrovo bolnišnico v ledeno hladnem jutru. Ker so potem iz bolnišnice odpustili vse mamice, ki niso imele zdravstvenih razlogov, da bi tam še ostale, je s hčerkama domov odšla tudi Elin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today is the first day of spring 🌼 Today is your day 🍀 Welcome my girls 👼👼 #twingirls #twins #gemini

A post shared by Ivica Kostelic (@ivicakostelic) on

Imen za dvojčici zakonca Kostelić še nista dokončno izbrala oziroma sporočila javnosti, praznovanje pa bo za zdaj moralo počakati."Ko se stanje s koronavirusom malo umiri, bova povabila prijatelje in bomo skupaj proslavili prihod deklic, kot se spodobi," je povedal Ivica za hrvaško revijo Gloria.

Preberite še: Smučarski skakalec Žiga Jelar bi pel s Shiffrinovo