Smučarski skakalec Žiga Jelar bi posnel duet z Mikaelo Shiffrin

Smučarski skakalec Žiga Jelar  bi posnel duet z Mikaelo Shiffrin (foto: instagram) instagram
11. 3. 2020

Poljski skakalni as Kamil Stoch je zmagovalec druge posamične tekme norveške turneje svetovnega pokala v Lillehammerju. Na veselje slovenskega tabora pa sta drugo ter tretjo stopničko zasedla Žiga Jelar in vodilni po prvi seriji, Timi Zajc. Med najboljšo peterico je končal še ponedeljkov zmagovalec Peter Prevc.

A danes vam bomo predstavili 22-letnega Žigo Jelarja, ki ni le odličen skakalec  ampak tudi glasbenik, ki obvlada tako kitaro kot harmoniko.

Vse se je začelo že, ko je mali Žigec na televiziji videl ansambel Slavka Avsenika. Starši so mu najprej kupili malo plastično harmoniko, pri štirih letih pa že čisto pravo otroško. Poskočni Žiga je stal na odru že s številnimi znanimi glasbeniki – občasno sodeluje s skupino Rock'n'Band, moči je združil tudi z ansamblom Saša Avsenika in skupino Gadi.

V enem od intervjujev je simpatični Gorenjec povedal, da od slovenskih pevk rad posluša Nino Pušlar in Manco Špik, opazil pa je tudi, da zelo poje smučarka Mikaela Shiffrin,  s katero bi z veseljem posnel kakšen duet.

Član kranjskega Triglava je konec lanskega leta na YouTubu objavil videospot svoje avtorske skladbe z naslovom Prijatelji. Jelar se je podpisal pod besedilo in glasbo, aranžma pa sta mu pomagala urediti še Nace Jordan in Nejc Ušlakar.

L.T.D.

Preberite še: Zaljubljena leteča najstnica iz velike družine Nika Križnar navdušila s tretjim mestom v Ljubnem