Veste, zakaj ima košarkarski reprezentant Mike Tobey, Miha po domače, številko 10 na svojem dresu?

Veste, zakaj ima košarkarski reprezentant Mike Tobey, Miha po domače, številko 10 na svojem dresu? (foto: Arhiv KZS) Arhiv KZS
2. 8. 2021

Mike Tobey, Američan, ki te dni bolj diha za Slovenijo kot za ZDA, je eden najbolj vidnih članov slovenske košarkarske reprezentance na olimpijskih igrah v Tokiu. Simpatični »Miha«, kot se je po uvrstitvi na olimpijske igre oklical kar sam, pa ima zanimivo zgodbo ne samo s Slovenijo ampak tudi s številko 10.

Miku se namreč prav vse rodi okoli številke 10. Rodil se je 10. oktobra 1996, ki je seveda deseti mesec in to ob 10. uri zjutraj. A to ni vse! Veliki Mike je ob rojstvu tehtal 10 lbs kar je okoli 4 kilograme in pol. Torej, 10 je brez dvoma zaznamovala Mika, ki se je rodil sicer v zvezni državi New York, končal pa je univerzo v Virginiji, kjer so ga imeli navijači zelo radi in so bili kar malce razočarani, ko ni bil izbran za NBA.

Arhiv

Mike je diplomiral iz zgodovine, a vseeno je priznal, da še pred nekaj meseci ni vedel nič o Sloveniji, ne kje leži, kaj šele o njeni zanimivi zgodovini. Ima še mlajšo sestro Elizabeth, ki je odlična odbojkarica, ki je dobila štipendijo za univerzo Delaware.

Tobey že od leta 2017 igra v Evropi, večino časa v Valencii, kjer je njegov soigralec Klemen Prepelič, ki pa je priznal, da vse do slovenske reprezentance ni vedel, kako dober igralec je simpatični velikan, ki meri kar 213 centimetrov v višino. Tobey ima seveda tudi v Valencii število 10 na dresu.