VIDEO: Tommy Carroll - fant, ki je pri dveh letih oslepel, danes navdušuje z neverjetnimi triki na rolki

VIDEO: Tommy Carroll - fant, ki je pri dveh letih oslepel, danes navdušuje z neverjetnimi triki na rolki (foto: Vimeo | Eyeforce PrtScr) Vimeo | Eyeforce PrtScr
28. 12. 2015

Thomas 'Tommy' Carroll rolka od svojega desetega leta. Slep je od drugega. S svojimi triki na rolki pa je prepričal tudi največje dvomljivce. Poglejte si video. Prava inspiracija!

Tommy Carroll se je rodil z retinoblastom, redkim, a hitro napredujočim malignim očesnim tumorjem, ki uniči mrežnico. Pri dveh letih je oslepel.

A ni dovolil, da bi ga to ustavilo. Kot sam pravi: »Mislim, da bi vsakdo moral vedeti, da se vse zgodi z razlogom in da je vedno način, kako premagati oviro, če si to le dovolj želiš.«

Tommy je pri desetih začel rolkati in danes s pomočjo sluha premaguje ovire, izvaja trike, zavoje in skoke, ki jemljejo sapo. Všeč so mu zgodnja jutra – takrat se odpravi na prazen poligon in trenira v samoti.

»Za vse, kar počnem, uporabljam zvok. S pomočjo zvoka koles se orientiram in zvok mi pove, ali je pred mano ovira.«

Njegova odločnost je zmagala. Poglejte si video.

Ko boste naslednjič potrebovali dodano spodbudo, da bi se soočili z nečim, kar se vam zdi zastrašujoče, se spomnite na Tommyja Carrolla.

Poglejte si še VIDEO: Ta mamica vas bo navdušila – v sedmem mesecu nosečnosti tako zapleše skupaj s svojimi učenci