Privoščite si aktivne počitnice v Porurju in Zelenem pasu mesta Frankfurt

9. 8. 2019 Promocijsko sporočilo

Frankfurtski Zeleni pas, ki predstavlja približno eno tretjino celotnega mestnega območja, ni le blagoslov za mestno klimo, temveč „Eldorado“ za izletnike. Skozi Zeleni pas vodi kar 64 kilometrov dolga krožna pot okoli mesta, ki je bila leta 2014 tudi razglašena za najlepšo pohodniško pot v Nemčiji.

Skrite lepote prestolnice pa je mogoče odkriti tudi na kolesu. Od ustja reke Nidde v Höchst-u pelje pot ob reki Niddi vse do severa Frankfurta. Pri gorski etapi Berkersheim v smeri Bergen-Enkheim je treba pa kar pošteno pohoditi pedala. Južno od reke Majne pelje pot od Oberrad-a na vzhodu mesta do Schwanheim-a na zahodu skozi Frankfurtski mestni gozd. Kolesarske in pohodne poti so jasno označene s tablami ter tudi na zemljevidih Zelenega pasu.

Jase, vinogradi, travniški sadovnjaki, rečni otoki ter mogočen zeleni gozd obdajajo mesto ter ponujajo kolesarske, pohodniške ter sprehajalne poti edinstvenega doživetja narave.

7,5 kilometra dolga geografska pot „Mesto-podeželje-reka“ med starorimskim pristaniščem Nida v Heddernheimu ter sodobnim univerzitetnim kampusom Riedberg, ponuja naravoslovna odkrivanja. Pohodna pot pelje mimo mestne pokrajine ter na petih vmesnih postajah ponuja vpogled v geografsko in geološko preteklost. Vse pohodniške poti so seveda označene na zemljevidu GrünGürtelFreizeitkarte.

#visitfrankfurt - kolesarjenje, pohodništvo ali pa supanje na Majni

Kdor si pa želi doživeti osupljivo kuliso frankfurtskega Skyline-a ob veslanju na vodi, je supanje na vodi nepozabno doživetje! Supanje je zabavna popestritev prostega časa za vsakogar – ne glede na to, ali želite le sproščeno supati skozi mesto ali pa želite opraviti športni trening.

Za več informacij si oglejte spletno stran turistične pisarne #visitfrankfurt https://www.frankfurt-tourismus.de/en

Kolesarske počitnice v Porurju - #radrevier

Radrevier.ruhr kot nova krovna znamka za kolesarske počitnice in prostočasne poti pomeni pristni užitek v kolesarjenju.

15 Revier poti na 1.200 kilometrov dolgi turistični mreži vozlišč so novi vrhunci za kolesarje. S številnimi industrijskimi spomeniki, odličnimi železniško-kolesarskimi progami ter privlačnimi potovalnimi možnostmi vzdolž rek in kanalov, velja Porurje za eno izmed najbolj privlačnih kolesarskih regij v Nemčiji.

Številni znamenitosti, kot so Unescova svetovna kulturna dediščina rudarski kompleks Zollverein, gasometer/plinohram Oberhausen, krajinski park Duisburg-Nord, nemški muzej rudarstva v Bochum-u ter rudnik Zeche Zollern v Dortmundu je najboljše obiskati kar s kolesom – bodisi na počitnicah ali na enodnevnem izletu.

15 tematskih Revier poti – doživeti najboljše

Radrevier.ruhr je ravno zaradi številnih raznolikih kolesarskih poti tako edinstven in priljubljen pri ljubiteljih kolesarjenja. Vsaka izmed 15 kolesarskih poti, dolgih med 30 in 70 kilometri, ima svojo tematiko. Krajši del kolesarske poti je primeren za vsakogar in ponuja najboljši začetek radrevier.ruhr. Medtem, ko pot Auenland ponuja vpogled v naravni prostor vzdolž reke Ren, je pristno industrijsko kulturo moč videti na kolesarskih poteh »Stahlküche« (Jeklena kuhinja) ter »Grubenfahrt« (Jamska pot). Za ljubitelje železnice pa je verjetno najbolj zanimiva kolesarska pot »Bahngeschichte(n)« (Zgodovina železnic). Kolesarska pot »Von Ruhr zur Ruhr« (Od Porurja do Porurja) je primerna za ljubitelje gorskega kolesarjenja. Na skrajnem vzhodu kolesarje pričakuje najdaljša izmed 15. kolesarskih poti, pot Elefantenrunde (Slonova pot). Kolesarska pot »Zweistromland« poteka po čudovitih obrežnih poteh, bolj športna ter z k nekaj vzponi pa je kolesarska pot »Handelswege« (Trgovska pot). Kolesarska pot »Schwarzes Gold« (Črno zlato) pa tematizira zgodovino rudarstva v Porurju.

Kako pomembno je za strnjena naselja gospodarjenje z vodnimi viri se kolesarji učijo na kolesarski poti »RevierWasser« (Vodni revir). Tudi na kolesarski poti z imenom »Kanalpassage« (Kanal) igrajo vodne poti pomembno vlogo. Idilično življenje na podeželju je mogoče občutiti v severnem delu Porurja na kolesarski poti »Landpartie« (Podeželski del). Najlepše panoramske razglede pa ponuja kolesarska pot »Haldenglück« (Sreča jalovišča). Dodaten namig: Kolesarska pot »Geländeritt« (Terenska ježa) je speljana dodatno označena gozdna pot čez jalovišče Hoheward.

Počitek od kolesarjenja si lahko kadarkoli privoščite v udobnih pivskih vrtovih, nenavadnih kavarnah kot tudi v kolesarjem prijaznih restavracijah ter prenočiščih ob samih kolesarskih poteh. Če pa ste na poti raje peš, pa se lahko sprehodite do muzeja moderne umetnosti, gradov ter nakupovalnih središč.

Še več idej in namigov za kolesarske poti za radrevier.ruhr najdete na spletni strani https://www.ruhr-tourismus.de/en/