Vse poti vodijo v Planico

16. 3. 2018 Promocijsko sporočilo

Samo še en teden nas loči do vseslovenskega praznika – do skokov na planiški velikanki. Največji športni navdušenci med vami sedaj že z nestrpnostjo pogledujete na koledar in odštevate zadnje dneve do ponovnega srečanja z orli. Vstopnice pa imate varno spravljene v denarnici ali v sefu.

Treba bo imeti hitre prste

Vse kaže, da bo letošnji praznik, kot radi rečemo planiškemu dogodku, še bolje obiskan kot lani. Najhitrejši ste svoje vstopnice kupili že v predprodaji, ko so bile najugodnejše. Ne preseneča, da je najboljših vstopnic za ogled sobotne tekme v Klubu Planica že zmanjkalo. Ne samo, da je razgled iz ločene tribune vrhunski, klubska vstopnica je vključevala tudi brezplačni prevoz iz Kranjske Gore do planiške velikanke in nazaj ter hrano in pijačo. Sobotna tekma je zagotovo najbolj množično obiskana in dan največje zabave, za katero pa je še vedno na voljo nekaj kart za ogled tekme v Klubu 239

Kdor želi le ujeti kanček spektakularnega vzdušja z najboljšim razgledom, ne glede na dan, lahko še vedno ujame vstopnice za ogled petkove in nedeljske posamične tekme v Klubu Planica, Klubu 239 ali v Arei Kavka .

Še vedno je mogoče kupiti otroške in odrasle karte. Mlajši otroci do 6. leta starosti imajo na stojišče brezplačen vstop vse dni, a pozor, še vedno je treba za njih pridobiti brezplačno karto. Karte starejših otrok (7–14 let) pa so na voljo po 5 evrov, z izjemo nedelje, ko imajo, tako kot najmlajši, tudi oni prost vstop. Odrasli boste za stojišče za ogled četrtkove, petkove in sobotne tekme odšteli 15 evrov, za ogled nedeljske pa 29 evrov.

Planica je praznik vseh

Priljubljenost Planice narašča tudi zato, ker si organizatorji vsako leto znova prizadevajo izboljšati njeno dostopnost in jo tako še bolj približati ljudem. V Planici uradno resda poteka svetovni pokal v skokih, a neuradno je Planica predvsem ljudski, športni praznik. Letos bodo tekmo spremljali in polete orlov občudovali tudi športni navdušenci med gibalno oviranimi, pri morebitnih težavah z dostopom jim bodo pomagali prostovoljci.

Za prevoz bo poskrbljeno

Kolikokrat ste že zapustili kakšno tekmo predčasno samo zato, da ste se izognili gneči pri zapuščanju dogodka? Da se boste lahko popolnoma prepustili čudenju nad poleti in navijanju za naše orle, je organizator poskrbel za možnost parkiranja v Kranjski Gori in Ratečah ter za avtobusno povezavo med obema krajema in planiško lepotico. Še eno možnost ponujajo Slovenske železnice, katerih vlaki bodo vozili do Jesenic in Hrušice, od tam pa vas bosta bodisi avtobus bodisi kombi prepeljala do velikanke.

Pohitite torej, da največja športna veselica v marcu ne mine brez vas. Fantastičnega vzdušja nabitega z močnimi občutki in obarvanega z zvoki harmonike, vuvuzel in ahov in ohov resnično ne gre zamuditi.