5 razlogov, zakaj so izleti z električnim kolesom prijetna izkušnja (in bi morali poskusiti tudi vi!) + kolesarska tura po Sloveniji

5 razlogov, zakaj so izleti z električnim kolesom prijetna izkušnja (in bi morali poskusiti tudi vi!) + kolesarska tura po Sloveniji (foto: profimedia) profimedia
22. 4. 2021

Nekateri ljudje so rojeni kolesarji in so jim dolgotrajne vožnje, težko vrtenje pedal v klanec pač poseben užitek. In potem so ljudje, ki bi kolesarili, neskončno radi bi uživali v lepih pogledih, a se ne bi preveč mučili, ker v tem ne vidijo smisla.

Torej, če še kolebate, s kakšnim kolesom bi raziskovali zeleno Slovenijo, vas morda prepričajo glavni razlogi, zakaj vožnja z e-kolesi ni le »modna muha«, ampak pravi užitek.

1. Manj garanja, več užitka

Eden izmed mnogih čarov kolesarjenja v naravi, posebno po prelepi Sloveniji, so čudoviti razgledi na bujno naravo in idilična naselja. A veliko lepih razgledov pa pomeni tudi veliko vzponov. Z električnim kolesom se lahko izognete hudim naporom ob vožnji navkreber in lažje premagujete nadležni veter. Kljub temu da je e-kolesarjenje nekoliko manj zahtevno, pa še vedno predstavlja zdravo in aktivno obliko izleta.

2. Kolesarjenje v družbi

V e-kolesarskih doživetjih brez težav uživa celotna družina. Električni motor zabriše razlike v fizični pripravljenosti in vam omogoča, da se osredotočite le na eno stvar – doživeto raziskovanje krajev v družbi svojih najljubših. Mogoče je odlična kombinacija - mož na cestnem kolesu, žena na električnem, ali pa obratno, če je gospa bolje kondicijsko pripravljena. Tako bosta oba uživala v kolesarjenju in nihče ne bo ves čakal.

profimedia
3. Okolju prijazno potovanje

Vsi se dobro zavedamo nujnosti trajnostnega razvoja in ohranjanja lepot za prihodnje rodove. Električna kolesa spadajo med okolju prijazna prevozna sredstva. Na e-kolesu lahko prevozite dolge razdalje, obenem pa ne proizvajate škodljivih toplogrednih plinov. Zemlja vam bo hvaležna.

4. Kolesarska tura Bike Slovenia Green
profimedia

Kolesarska tura Bike Slovenia Green povezuje izključno destinacije, ki so s trajnostnim razvojem turizma in zavezo zeleni prihodnosti pridobile trajnostni certifikat Slovenia Green. Z nizkim ogljičnim odtisom, posebnimi napotki za trajnostno vedenje, butičnimi družinskimi nastanitvami in vrsto avtentičnih lokalnih zgodb predstavlja edinstveno aktivno in zeleno doživetje Slovenije.

5. Doživetja narave na električni pogon

E-kolesarjenje nam odpre številne priložnosti za obisk neokrnjenih naravnih kotičkov Evrope in tudi Slovenije – tudi takih, ki so se nam do sedaj zdeli preveč oddaljeni ali težko dostopni. Najboljše od vsega pa je, da na e-kolesu narave ne bomo obremenjevali z izpušnimi plini niti s hrupom. Spoznajte nekaj najbolj zelenih delov Slovenije na odgovoren način. 

profimedia
In kateri je razlog proti? V resnici ga niti ni! Dejstvo je, da smo sami s seboj bolj zadovoljni, če brez pomoči zmoremo do cilja. A z leti človek postane bolj pameten in ve, da je pot velikokrat bolj pomembna od cilja. In prav užitki na poti so brez dvoma večji z električnim kolesom, res pa je, da morda malce trpi naš ego in samozavest.

Preberite še: Trening hoje za močne noge in čvrsto zadnjico