Zaljubljeni Kristjan Čeh tudi brez starega trenerja kandidat za medaljo v Tokiu

Zaljubljeni Kristjan Čeh tudi brez starega trenerja kandidat za medaljo v Tokiu (foto: Instagram) Instagram
17. 7. 2021

Kristjan Čeh je na evropskem atletskem prvenstvu do 23 let v Talinu ubranil naslov prvaka v metu diska. Slavil je z rekordom prvenstev 67,48 m in bil razred zase. Mladi Čeh je pred tedni končal delo s svojim trenerjem, ker mu ta ni dovolil trenirati skupaj z dekletom.

“Zelo sem zadovoljen, imel sem en res zelo dober met, za rekord prvenstev. Že v prvi seriji je šlo prek 65 m in bi že s tem gladko zmagal. Imel sem tekmo praktično sam s sabo. V drugi seriji sem vrgel v mrežo, v tretji pa se mi je vse ‘poklopilo’.

V naslednjih dveh serijah sem znova vrgel v mrežo. Želel sem vreči še več, pa nisem mogel zdržati hitrosti z levo nogo. Potem pa sem tudi v zadnji seriji odlično vrgel. Imam konstantne mete vso sezono, 66 m in več. In to res ves čas, kar je dobra popotnica za olimpijske igre v Tokiu,” je bil zadovoljen Čeh pred odhodom na olimpijske igre v Tokio.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Maria Orel (@annamaria_orel)

Najboljši slovenski atlet in kandidat za medaljo v Tokiu Čeh se je samo 37 dni pred začetkom olimpijskih iger razšel s svojim trenerjem Gorazdom Rajherjem. Fant je tako zaljubljen v Anno Mario Orel, metalko kladiva iz Estonije, da ni prinesel trenerjeve zavrnitve, da dekle ne sme z njim na trening. Ptujčan je 27. maja v domačem kraju z 69,52 m postavil slovenski rekord, ki je zdaj tudi nov mlajši članski evropski rekord in je še vedno drugi izid sezone na svetu.