»Zaradi naraščanja okužb je mogoča tudi odpoved olimpijskih iger,« pravi direktor organizacijskega odbora OI Toširo Muto

»Zaradi naraščanja okužb je mogoča tudi odpoved olimpijskih iger,« pravi direktor organizacijskega odbora OI Toširo Muto (foto: profimedia) profimedia
20. 7. 2021

Pred nekaj minutami je na družbenih omrežjih zakrožila novica, da je direktor organizacijskega odbora OI Toširo Muto zelo zaskrbljen zaradi naraščanja okužb s koronavirusom ter ne izključuje odpovedi iger. Večina športnikov je sicer že v Tokiu.

Pravila na prizorišču letošnjih olimpijskih iger so zelo stroga, a vseeno v zadnjih dneh odkrivajo vse več okužb športnikov, ki v Tokio prihajajo z vsega sveta. Organizatorji so zelo zaskrbljeni in budno spremljajo situacijo. Pred nekaj minutami se je oglasil tudi predsednik odbora in povedal, da tudi odpovedi iger ne izključujejo.

"Zelo pozorno bomo spremljali situacijo in število okužb, ki lahko iz dneva v dan raste ali pa pada. Zelo pomembno je, da prav ravnamo in reagiramo pravočasno," je bil jasen Muto, ki ima trenutno zagotovo enega najbolj stresnih poklicev na svetu.