Kako med prazniki vzdrževati kondicijo? (ja, možno je! 😉)

Kako med prazniki vzdrževati kondicijo? (ja, možno je! 😉) (foto: profimedia) profimedia
7. 12. 2022

Športna trenerka Tjaša Babnik bo poskrbela, da med prazniki ne bomo poležavali in da januarja ne bomo obžalovali, ker smo se premalo gibali. 

Ste se že odpovedali redni vadbi in sprehodom, ker na vašem urniku decembra pač ni časa? No, če smo iskreni, imamo čas za tisto, za kar si ga vzamemo. Če boste na prva mesta dali tudi gibanje, se bo nekako našel čas. Več nasvetov pa je pripravila športna trenerka Tjaša

Športna trenerka Tjaša Babnik Tjaša Babnik

Športna trenerka Tjaša Babnik

"Marsikdo od težkega obdobja naprej ponovno ceni vlogo, ki jo imata zdravje in telesna pripravljenost v naših življenjih. Ne samo fizična kondicija temveč tudi mentalna.

Seveda si vsi želimo začeti praznovanja in si privoščiti malo zgodnjega razvajanja, vendar obstaja veliko načinov, kako uravnotežiti praznično prehranjevanje in ostati na pravi poti.

Malo in pogosto!

Načrtovana vadba seveda pripomore k izgubi maščobe, vendar je težko najti čas med pripravami in druženjem z družino. Se ne morete posvetiti celournemu treningu ali iti na svojo vadbo? Brez problema! Vaše telo lahko doseže zelo veliko že v 10-20 minutah treninga doma.

Z veseljem z vami delim odlične in varne vadbe:

Pijte veliko vode

Kakšna bi bila sezona zabave brez praznične pijače ali dveh? Ne odrecite si kozarca penečega ali klasičnega kuhanega vina, vendar ne pozabite piti vode. Pitje vode pospeši metabolizem, kar vam pomaga hitreje in učinkoviteje prebaviti praznične dobrote.

Uravnotežite svoj krožnik 

V svoje praznične obroke vključite veliko vitaminov in hranil, da se napolnite z listnato zelenjavo, kot je brstični ohrovt, zelje in druga zimska zelenjava. Hranila vam bodo dala praznični sijaj in vam pomagala obnoviti raven energije.

Zimski sprehod

Umirjen zimski sprehod je odličen način za nežno pospeševanje srčnega utripa, medtem ko uživate v družbi najdražjih. Oblecite topel plašč in odpeljite svojo družino na svež zrak ali pa se s prijateljem odpravite na običajen jutranji sprehod, da zaženete vaš metabolizem za ta dan. Hoja pri nižjih temperaturah je še posebej učinkovita za kurjenje kalorij, saj se naše telo bolj trudi uravnavati telesno temperaturo – bonus!"

Avtorica: Tjaša Babnik