Kako preživeti december, če nimate druge polovice?

Kako preživeti december, če nimate druge polovice? (foto: Profimedia) Profimedia
2. 12. 2022

Kdo pravi, da so božični prazniki lepi le, če imaš ob sebi svojo ljubezen? 

Drži, da gre v decembru predvsem za preživljanje časa z bližnjimi, vendar to ne pomeni, da je obvezno imeti drugo polovico. Zato ne skrbite, nimate uničenega decembra le zato, ker niste v razmerju. 

Želite presenetiti bližnje z najlepšim darilom? Prenesite kupone in podarite svoj čas! Dodajte jih k darilom in podarite lepe trenutke. ➡️ KUPONI 

Se bojite decembra le zato, ker ste samski? Ne skrbite, to ni nikakršna ovira, niti ni pogoj biti v razmerju, da so prazniki lahko lepi. Še vedno lahko počnete vse to: 

Peljite se na sprehod med lučkami

Če imate radi božične luči in sejme, pojdite na zmenek sami s seboj. Tudi tisti, ki ste v razmerju, bi lahko to storili. Peljite se po mestu, občudujte okrašeno mesto, na stojnici kupite vročo čokolado in uživajte v prazničnem vzdušju. Če res ne bi radi tega počeli sami, povabite prijatelja. Lahko pa izkoristite ta čas, da na sejmu izberete nekaj ljubkih malenkosti za bližnje. 

Filmski večer

Naredite pokovko, skuhajte kakav in vanj stresite malček cimeta. Tako, pripravljeni ste za božični filmski večer! Vsi, ki obožujete božične filme, imate lep izbor le teh, ostali pa lahko gledate katerikoli drug film. Važno je, da si ustvarite lep večer pod odejo z jelenčki in se imate dobro v času, ki ga preživite sami. 

Profimedia
Okrasite stanovanje

Ni pomembno, ali živite sami ali ne - za praznično dekoracijo se vedno najde čas. Če je še nimate, pojdite najprej po nakupih. Boste videli, že to vas bo spravilo v dobro voljo. Potem se lotite okraševanja. Pripravite seznam božične glasbe, srkajte vročo čokolado in okrasite smrečico ter prostor. Lahko povabite prijatelje, ki vam bodo pri tem pomagali. 

Naj bo vaš dom topel in udoben prostor, kamor se boste radi vračali - tako sami kot v družbi. 

... Ali pa ne praznujte

Prav ste prebrali. Če vam ni do tega in bi božič raje preživeli kot vsak drug dan, naredite tako. Nikjer ni zapisano, da morate izvajati vse božične tradicije, če vam pač ni do tega. Nihče vas ne bo obsojal, če pa se najde kdo, dobro veste, da ima očitno veliko svojih težav in zato stresa jezo na druge. Ne zmenite se zanj. 

Slike na družbenih omrežjih niso resnične

Prikazujejo delček življenja nekoga, ali pa niti tega ne, če je oseba odšla na določen kraj le zaradi fotografije ob smrečici. Zakaj bi torej zavidali popolni dekoraciji, ki je bila ustvarjena prav za družbena omrežja, ali verjeli temu, da so vsi vedno srečni, čeprav dobro veste, da ni tako? In ja, družina ali par je lahko na fotografiji popoln, še isti dan pa je verjetno prišlo do kakšnega nesporazuma. 

Družbena omrežja vam lahko dajo občutek, da so vsi bolj srečni od vas in se veselijo, medtem ko boste vi za praznike brez druge polovice. Pa še zdaleč ni tako. 

Bodite dobrodelni

Dobrodelnost vam daje neprecenljiv občutek, da ste za nekoga naredili nekaj dobrega in mu polepšali december ali vsaj nekaj trenutkov. Tudi če še nikoli niste naredili nič takšnega, je lahko letos prvič. Pozanimajte se, kje lahko pomagate, ali se vključite v katero od akcij, kjer pripravite darilo za enega otroka. Vedno je boljši občutek, ko nekaj daste. 

Darilo zase

Ste bili letos pridni? Potem si vsekakor zaslužite darilce! Ostanite znotraj svojega decembrskega proračuna, a si privoščite nekaj lepega. Nekaj, kar si že dolgo želite, pa si niste kupili. Ali pa si privoščite tisti kratki oddih, o katerem sanjarite. Vsako leto si podarite darilce zase, ne glede na to ali ste samski ali v razmerju. Ker si zaslužite!