Pri obdarovanju ne pozabite na najpomembnejšo osebo. Kaj ji boste podarili?

Pri obdarovanju ne pozabite na najpomembnejšo osebo. Kaj ji boste podarili? (foto: profimedia) profimedia
4. 12. 2022

Pri obdarovanju ste zagotovo pozabili na najbolj pomembno osebo: nase. Kaj si boste letos podarili?

Lahko tudi sebi podarite kakšno malenkost ali kaj, kar si že dolgo želite, vendar tokrat ne ciljamo na to. Bolj mislimo na počutje in zdravje. Imamo nekaj odličnih idej, kaj lahko dodate na svoj seznam darilc samemu sebi. 

  • Prenesite kupone, s katerimi podarite svoj čas bližnjim. Priložite jih darilom in s tem dodajte piko na i: PRAZNIČNI KUPONI

Letos si podarite ...

Čas samo zase

Na prvo mesto smo postavili čas zase, saj boste s tem najbolje funkcionirali.

Obljubite si, da vam nikoli ne bo zmanjkalo časa, da bi delali, kar želite, se peljali v najljubšo slaščičarno, predelali občutke, razmislili, si napolnili baterije ... Odnos s samim sabo je najpomembnejši, zato ga negujte. V rokovnik zapišite, kdaj bi si lahko vzeli nekaj trenutkov le zase in to obravnavajte enako kot sestanek: takrat nimate časa za nič drugega in ne, ne morete odpovedati te "aktivnosti". 

Izbrano družbo

Končno počistite seznam prijateljev in bližnjih. Razmislite, ob kom se počutite dobro, pozitivno, veselo. Kdo vas napolni z upanjem in spodbuja k sprejemanju odločitev? Na koga se lahko zanesete in ga vedno pokličete? 

Takšne osebe je vredno imeti ob sebi. Znebite pa se čustvenih vampirjev, ki le jemljejo vašo energijo in vas izčrpajo. Po druženju z njimi se počutite slabše kot prej. Ni vredno, da jim posvečate pozornost in zapravljate svoj čas. 

Spanje

Ker ga je slej ko prej premalo. Svojemu telesu boste naredili veliko uslugo, če uredite svoj spalni ritem in si končno zagotovite dovolj nočnega počitka. Presenečeni boste, koliko več energije boste imeli, in da popoldanska skodelica kave ne bo več nujna. 

Privoščite si tudi popoldanski počitek, kadar ga boste potrebovali. Naj ne traja več kot pol ure - to je ravno dovolj, da ne boste še bolj zaspani in da se telo odpočije. 

Tišino

V vsem tem hrupu si občasno privoščite tišino. Tišino od elektronskih naprav, avtomobilov, službe ... Pojdite v gozd ali kam drugam, kjer veste, da boste lahko imeli popoln mir. Osredotočite se nase. Lahko kaj premislite, ali le hodite naokrog in uživate v tišini. Pomagalo bo, če nekajkrat globoko vdihnete. 

Gibanje

Telo ga potrebuje in pika. Z rednim gibanjem boste poskrbeli, da ne bo bolečin v hrbtu, napetega vratu in ramen, glavobolov ... Gibanje vas bo poživilo, okrepilo in odvrnilo misli od skrbi. Bolj kot boste vztrajni, bolj boste začeli uživati v športnih aktivnostih. In ko jih uspete vključiti skoraj v vsak svoj dan, ste dosegli cilj. Počutje bo neizmerno boljše. 

Telovadbo za možgane

Znanja vam ne more nihče vzeti, obogati pa vas veliko bolj kot denar. Zato razmislite, kako boste v novem letu nahranili svoje možgane. Lahko si pod smrečico položite novo knjigo, se vpišete na tečaj, izpopolnite tuj jezik, pridobite dodatna znanja s področja službe ... Za to vam ne bo nikdar žal.