Razčistimo: Bi si morali zobe umiti pred ali po zajtrku? To pravijo strokovnjaki! + NAGRADNA IGRA s Curaprox darilnim paketom! 🎁

Razčistimo: Bi si morali zobe umiti pred ali po zajtrku? To pravijo strokovnjaki! + NAGRADNA IGRA s Curaprox darilnim paketom! 🎁 (foto: Promocijsko gradivo / Curaprox) Promocijsko gradivo / Curaprox
17. 12. 2022

Želimo si, da bi bili naši zobje ne samo zdravi, ampak tudi lepi in beli. Zato moramo redno obiskovati zobozdravnika in predvsem moramo zobe redno čistiti. 

Pravijo vsaj zjutraj in zvečer. Najboljše pa pravzaprav po vsakem obroku. Kaj pa zajtrk? Bi si morali zobe umiti pred ali po zajtrku? 

  • Čisto na dnu članka vas čaka Curaprox NAGRADNA IGRA! 🎁

Mnenja so deljena.

Nekateri strokovnjaki pravijo, da je ščetkanje pred zajtrkom boljše za zobno sklenino in splošno ustno zdravje.

Medtem ko spite, se bakterije v ustih množijo. To je tudi razlaga za jutranji zadah. Z umivanjem se znebite zobnih oblog in bakterij, prav tako zobna pasta zaščiti zobno sklenino pred kislino v hrani.

Z umivanjem se tudi pospeši izločanje sline, ki prav tako ščiti zobe – pomaga razgraditi hrano in uniči škodljive bakterije v ustih –, in skupaj z zobno pasto naj bi bil ta učinek daljši. 

Z znanstvenega vidika, naj bi bilo umivanje zob pred zajtrkom torej boljše. 

Toda vsi si ne želimo piti kave ali sveže stisnjenega pomarančnega soka po tem, ko imamo v ustih še okus po zobni pasti.

Je umivanje zob po zajtrku napačna odločitev?

Ne. Če vaši rutini bolj odgovarja ščetkanje po zajtrku, to vsekakor naredite. 

Vendar z enim opozorilom! Počakajte vsaj pol ure, še bolje uro. 

Kisla hrana in pijača namreč raztapljata zobno sklenino – in po vsaki jedi v ustni votlini nastane kislo okolje. Če si zobe umijete takoj po jedi, se zobna površina odrgne in zob se lahko poškoduje. 

Za dobro umite zobe poskrbijo Curaprox zobne ščetke, ki obožujejo rob dlesni in ga očistijo nežno ter temeljito. Po ščetkanju uporabite še medzobno ščetko, ki bo očistila težko dostopne ozke prostore med zobmi.

V spletni trgovini Curaprox odkrijte vse izdelke za nego zob in dlesni >

NAGRADNA IGRA! 🎉

Da boste redno skrbeli za ustno higieno, smo skupaj s Curaproxom pripravili super nagradno igro! En srečni izžrebanec ali izžrebanka prejme Curaprox paket, v katerem bo vse za ščetkanje zob in vzdrževanje dobre ustne higiene. 

V spodnji obrazec vpišite elektronski naslov in držite pesti, da izberemo prav vas. Srečno! 🍀

Nagradna igra je zaključena. Zmagovalec je Bojan S. 

Med čakanjem preverite, kako pravilno ščetkati zobe in ostale nasvete.