Osebni trener Jan Čampa: "Oblikovanje telesa je maraton, ne šprint"

Osebni trener Jan Čampa: "Oblikovanje telesa je maraton, ne šprint" (foto: Profimedia) Profimedia
13. 9. 2022

Pogovarjali smo se z osebnim trenerjem in nekdanjim tekmovalcem Exatlona, Janom Čampo. Pojasnil nam je, katere napake ljudje počnemo v fitnesu, kako poiskati pravega osebnega trenerja zase in kako se lotiti treninga po poškodbah, zaupal pa nam je tudi, s katerimi izzivi se je srečeval v Exatlonu.

Se tudi vi srečujete s fitnesom, pa ne veste, kako izbrati pravega trenerja zase? Se sprašujete, katerim napakam se morate izogniti? Ste imeli morda poškodbo in ne veste, kje začeti?

V prvi septembrski epizodi Aktivni podkasta gostimo Jana Čampo, ki že vrsto let deluje kot osebni trener. Sam je na začetku svoje fitnes poti počel veliko napak, za katere si želi, da bi jih v bodoče počelo čim manj posameznikov.

Katere pa so te napake, ki jih ljudje najpogosteje počnemo? Jan opaža, da pogosto prehitevamo, pretiravamo z vadbo in si želimo rezultatov čez noč. "Oblikovanje postave je maraton, ne šprint," ob tem opozarja. Pri svojih strankah se zato osredotoča na postopen, varen in telesu prijazen napredek.

Svoje poslanstvo pa je našel v tem, da ljudem pomaga pri okrevanju in jim zagotovi čim bolj kakovostno življenje tudi po poškodbah.

Jan nam je povedal, kako se je sploh znašel v svetu post rehabilitacije, katere napake ljudje najpogosteje počnemo po poškodbah in kakšno vlogo pravzaprav ima post rehabilitacija pri okrevanju.

Ker pa je Jan tudi nekdanji tekmovalec šova Exatlon, nam je zaupal, zakaj se je v šov prijavil, kako se je nanj pripravljal, s katerimi izzivi se je srečeval ter tudi, če bi kaj naredil drugače. 

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj: