Pika Miškulin o Exatlonu: "Če bi vedela, kakšno bo tekmovanje, bi se pripravila drugače"

Pika Miškulin o Exatlonu: "Če bi vedela, kakšno bo tekmovanje, bi se pripravila drugače" (foto: Planet TV) Planet TV
20. 11. 2022

V novi epizodi Aktivni podkasta smo se pogovarjali s Piko Miškulin, tekmovalko letošnjega Exatlona.

Za Piko se je tekmovanje že končalo, v pogovoru pa nam je med drugim zaupala tudi, zakaj se je za prijavo v Exatlon sploh odločila. 

"Prijavila sem se, ker že dolgo nisem tekmovala in sem pogrešala tiste občutke, ki te spremljajo na tekmi. Čeprav sem potem, ko sem prišla v šov, ugotovila, da mogoče nisem več tako tekmovalna, kakor sem bila nekoč," v smehu priznava in pojasnjuje, da ji je na začetku tekmovanja ravno zaradi tega bilo precej težko.

"Ko sem prvič prišla na poligon, sem se spraševala, kaj mi je bilo tega treba. A potem sem se navadila. Čez kakšen teden, dva je bilo že veliko boljše, na začetku pa mi je bilo res zelo težko, ker sem že čisto ven iz tega "tekmovalnega" ritma," se spominja Pika.

Pred samim vstopom v tekmovanje pa so se tekmovalci tudi pripravljali. Imeli so skupinske priprave, seveda pa je vsak od njih poskrbel tudi za pripravljanje doma.

Kako se je pripravljala Pika? 

"Na žalost se nisem pripravljala tako, kot bi se morala. Če bi vedela, kakšno bo tekmovanje, bi veliko več vadila metanje. Mislila sem, da je pomembno, a ne toliko, kolikor je v resnici bilo.

Ker ne izhajam iz nobenega športa, ki vključuje žogo ali metanje, zato je to bilo zame novo in če bi vedela, bi se malo bolj na to osredotočila. Sem pa pred Exatlonom delala bolj na kondiciji in vzdržljivosti, kakor običajno," je povedala.

Pika nam je v pogovoru zaupala tudi, s katerimi izzivi se je na tekmovanju srečevala, kako so se ujeli z ekipo Jadran ter tudi, kdo so njeni favoriti za zmago.

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj: