Si želite v prihodnjem letu bolj zdravo živeti? Upoštevajte TA nasvet!

Si želite v prihodnjem letu bolj zdravo živeti? Upoštevajte TA nasvet! (foto: Profimedia) Profimedia
23. 12. 2022

Kako boste v novem letu resnično postali najboljša verzija sebe?

Ste tudi vi eni tistih, ki si vsako leto postavite novoletne zaobljube? Pa se vam jih uspe držati? Če sodite med tiste, ki hitro obupajo nad svojimi zaobljubami, vam bo še kako prav prišel ta nasvet.

V novi epizodi Aktivni podkasta nam je naša sogovornica Eva Peternelj zaupala, da sama nima velikih novoletnih zaobljub. Raje se odloči za manjše spremembe, ki jih vpelje v svojo rutino.

Eva ima tudi nasvet za vse, ki si želite v novem letu zaživeti bolj zdravo: Ne zadajajte si prevelikih ciljev. Sprememb se raje lotite počasi.

"Ne si zadajati ciljev, da boste s prvim januarjom postali drugi človek. Bodite prijazni do sebe, ne pretiravajte. Novih ciljev se lotite počasi, postopoma. Če denimo niste nikoli trenirali, pričnite najprej z 1 treningom na teden, nato dvema in počasi do več treningov tedensko."

Ključno je torej, da se ciljev lotite počasi in z veliko mero nežnosti do sebe. Tudi pri prehrani Eva svetuje postopnost in previdnost - pretiravanje lahko pripelje do resnih težav.

"Pri prehrani bodite še bolj previdni. Sploh pri ženskah lahko stroge diete in velike, nenadne spremembe, lahko naredijo veliko 'štalo' s hormoni," opozarja Eva.

Od vsega pa je najpomembneje, da v svojem novem življenjskem slogu uživate. "Za dolgotrajne rezultate je najpomembneje, da uživate, saj boste le tako lahko vzdrževali spremembe."

Celotnemu pogovoru z Evo prisluhnite tukaj: