Urša Milavec: "Ljudje smo vedno bolj izven notranjega ravnovesja"

26. 12. 2023
Deli
Nova gostja Aktivni podkasta je Urša Milavec. (foto: Danijel Čančarević)
Danijel Čančarević

V novi epizodi Aktivni podkasta je z nami Urša Milavec, holistični coach in avtorica novo izdane knjige Več sebe. Skozi različne programe Urša ljudem pomaga pri obvladovanju stresa, ponovnem vzpostavljanju porušenega notranjega ravnovesja, premostitvi težjih in zahtevnejših življenjskih prelomnic in drugih ovirah na poti do notranjega miru ter zadovoljstva. 

Urša je formalno izobrazbo zaključila na fakulteti za šport, zato se je na začetku svoje poti ukvarjala pretežno z nego fizičnega aspekta telesa, nato pa je spoznala, da smo veliko več, kot samo to.

"15 let nazaj sem odprla center za nego telesa in vadbe. Takrat sem zelo hitro ugotovila, da me bolj, kot pomagati ljudem samo iz vidika telesa zanima tudi, kaj se dogaja v našem notranjem svetu.

Opazila sem, da je veliko strank, ki je prihajalo k meni, nezadovoljnih. Stranke so želele s ‘fit’ telesi ali pa zelo urejeno kožo mogoče nekako 'kompenzirati' nezadovoljstvo v sebi."

Kljub temu, da ima Urša bogato znanje na področju fizičnega zdravja, je začela iskati nova znanja na področju coachinga, nevrolingvističnega programiranja, hipnoze, kasneje tudi energijskega zdravljenja. Pred 7 leti je ustanovila Master Change Training, ki se ukvarja z ravnovesjem uma, telesa in duha.

Zakaj smo ljudje vse bolj izven ravnovesja?

Vse več ljudi išče načine za iskanje ravnovesja. Uršo smo vprašali, zakaj je po njenem mnenju vse več povpraševanja: smo dejansko vedno bolj izven ravnovesja, ali se tega samo zavedamo bolj, kakor včasih?

"Absolutno mislim, da smo vedno bolj izven ravnovesja. Predvsem mislim, da je tukaj največja težava to, da izgubljamo stik sami s sabo. Kako ta stik dobiti nazaj? Tako, da bolj čutimo svoje telo in smo pozorni na neke signale, da se nekaj nekje ruši.

Živimo pa tudi v zelo kompleksnih časih; izpostavljeni smo številnim impulzom zunanjega sveta, ki trgajo pozornost od naše notranjosti. Pomembno je, da si postavimo mejo in ne dovolimo, da bi nas vse informacije, ki smo jim izpostavljeni, posrkale," je poudarila.

V pogovoru nam je Urša povedala tudi, kako lahko opazimo, da smo izven ravnovesja, kako se lahko zaščitimo pred vplivi zunanjih informacij, kako se bolj učinkovito soočati s stresom, s kakšnimi rutinami si sama pomaga na poti do notranjega miru, kakšno je njeno mnenje o novoletnih zaobljubah in še veliko več.

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj: