Idilične alpske vasice, ki jih enostavno morate obiskati

Idilične alpske vasice, ki jih enostavno morate obiskati (foto: Profimedia) Profimedia
7. 6. 2019

Tudi vam bo srce zaigralo ob pogledu na te idilične alpske vasice. Tu je nekaj znanih in manj znanih avstrijskih alpskih vasic, ki so vredne obiska.

Sölden

Vasica, ki jo ljubitelji alpskega smučanja zagotovo dobro poznate, je eno od središč dogajanja v dolini Ötztal, še posebno za pohodnike in gorske kolesarje (kar pet žičnic omogoča tudi prevoz koles). V bližini se nahaja najlepši EKO hotel v Evropi.

Ginzling

Vasica Ginzling se nahaja v Ziljskih Alpah in na 999 metrih nadmorske višine ponuja številne aktivnosti – pohodništvo, plezanje, gorsko kolesarjenje, jadralno padalstvo ter čudovit dopust za vsako družino.

Ginzling je zanimiva vasica tudi zato, ker jo na dva dela deli reka Zemmbach - desni del pripada občini Mayrhofen, levi del pa občini Finkenberg. Tu je tudi naravni park s prelepo naravo, slapovi in turkiznim jezerom.

Še več idej za izlete poiščite TUKAJ

Heiligenblut

Do kraja Heiligenblut (Sveta kriv) vas pot popelje ob reki Möll.

Heiligenblut leži na višini 1.288 metrov ob vznožju Velikega Kleka nedaleč stran od ledenika Pasterze. Že od daleč vas bo pozdravila znamenita cerkvica, ki je bila zgrajena 1460-91 in daje kraju značilno podobo.

Heiligenblut je začetna točka panoramske ceste Großglockner Hochalpenstraße.

Hallstatt

Eno najbolj očarljivih in zgodovinsko zelo pomembnih avstrijskih naselij se nahaja ob jezeru Hallstätter med Salzburgom in Gradcem. Če tu še niste bili, priporočamo, da kar začnete načrtovati. Prevzel vas bo slikovit pogled na kraj in jezero.

Seveda ne izpustite ogleda muzeja, prvega rudnika soli (v njem je glavna atrakcija mož v soli, povsem ohranjeno truplo, najdeno leta 1734) in vožnje z vzpenjačo. Le nekaj kilometrov iz Hallstatta je še ena turistična atrakcija, ledena jama s številnimi naravnimi ledenimi skulpturami.

St. Anton am Arlberg

Tirolska vasica leži 1.300 metrov nad morjem. Sicer bolj znana kot ena najbolj elitnih avstrijskih smučišč, a vas narava tudi v poletnih mesecih ne bo razočarala, saj ponuja številne priložnosti aktivnosti na prostem: pohode, trail tek, kolesarske ture. Več na: www.stantonamarlberg.com

Preverite še: Poletje v vzhodnotirolskih gorah - družinski vikend izlet

Več na: www.austria.info