To so kotički, ki jih je vredno obiskati v Salzburgu

To so kotički, ki jih je vredno obiskati v Salzburgu (foto: Profimedia) Profimedia
18. 5. 2019

Raziščimo Mozartovo mesto, ki je oder številnih festivalov in popolna harmonija narave in arhitekture.

Salzburg je svetovno znan kot rojstni kraj Wolfganga Amadeusa Mozarta, tu nastajajo originalne Mozartove kroglice, se odvijajo številni festivali, navdušila vas bo arhitektura in očarala narava.

Foto: Popp Hackner - Tourismus Salzburg

Nad mestom bdi mogočna trdnjava Hohensalzburg, največji v celoti ohranjen grad v Srednji Evropi, od koder se vam ponuja odličen pogled nad mestom. Kot naročeno za načrtovanje ogleda mesta:

  • obiščite nadškofovsko rezidenco, razkošno zgradbo iz zgodnjega baroka z reprezentativnimi sobanami in rezidenčno galerijo (evropsko slikarstvo 16.-19. st.).
  • Za najpomembnejšo sakralno zgradbo v mestu velja bližnja Salzburška katedrala. Tu je bil krščen tudi Mozart, ki je kot genius loci v svojem rojstnem mestu povsod prisoten.

Foto: Tourismus Salzburg

Kultura in narava

Sprehod po Salzburgu, ki spada med Unescovo svetovno kulturno dediščino, vas bo popeljal skozi zgodovino.

Dvorec Mirabell in okoliški vrt Mirabellgarten vabita s pogledom na utrdbo Hohensalzburg. Gre za simbol mesta Salzburg, ki ponuja obiskovalcem dih jemajoč razgled.

Tukaj se ljudje z veseljem srečujejo v kavarnah, polnih tradicije − v kavarni Kaffehaus Tomaselli, najstarejši kavarni v Avstriji, ali takoj nasproti nje v kavarni Kaffee Fürst, kjer se boste lahko posladkali z originalnimi Mozartovimi kroglicami, ki jih izdeluje pravnuk samega izumitelja.

Foto: Tourismus Salzburg

Večer boste lahko preživeli v Mozart Dinner Concertu, najstarejši restavraciji Srednje Evrope, ob Mozartovih arijah in večerji, pripravljeni po receptih iz Mozartovih časov.

Preberite več na www.austria.info 

V Salzburgu morate doživeti ...

Foto: Austria.info

Salzburg, severni Rim: od cerkvene države do cerkvenega mesta

Več kot 1000 let je bil Salzburg cerkvena država, v kateri je bila v vlogi knežjega škofa združena posvetna in cerkvena moč. Takoj za Vatikanom je bil Salzburg najpomembnejša cerkvena metropola.

Ta pomembnost je bila med drugim razlog, da mu je Unesco dodelil naziv svetovne kulturne dediščine. Po sledeh te zanimive zgodovine se prikazuje Salzburg s svoje veličastne strani.

Baroški trgi, majhne pasaže ter obilica cerkva in samostanov, ki bo na vas zagotovo naredila vtis, pričajo o bogati dediščini teh knežjih škofov tako v arhitekturi kot tudi v umetnosti in kulturi.

Preberite več

Salzburg Card Package − 2 ali 3 nočitve oz. 48 ali 72 ur

Karta Salzburg Card vas bo čakala na recepciji vašega hotela. 

Vključene storitve:
- 2 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v nekaterih izbranih hotelih
- 1 x prost vstop v vse mestne znamenitosti za 48 oz. 72 ur
- brezplačna vožnja z javnimi prevoznimi sredstvi za 48 oz. 72 ur
- privlačni popusti ob obisku kulturnih prireditev
- popusti ob številnih izletniških ciljih 

Cena: hotel*** od 134 € oz. od 189 € na osebo, hotel**** od 154 € oz. od 219€ na osebo.

Preberite več

Foto: Tourismus Salzburg