Potem dobite TA slasten napitek, ki mu pravijo Starbucks strawberry funnel cake frappuccino (in si ga bomo privoščili le OBČASNO! ;))
Recept vzame nekoliko več časa za pripravo, a za takšno občasno pregreho se splača.
ZA POSIP:
● ¾ skodelice sladkorja
● 1 žlička cimeta
● ¼ žličke soli
● 1 žlica masla (stopljenega)
● 1 žlička vaniljevega ekstrakta
● 3 žlice večnamenske moke
JAGODNI PIRE:
● 200 g jagod (operite)
● 2 žlici limonovega soka
● 1 žlička vaniljevega ekstrakta
● 1/3 skodelice sladkorja
ZA SIRUP:
● 1 skodelica sladkorja
● 1 paličica cimeta
● 1/8 žličke soli
● 1 ¼ skodelice vode
IN ŠE RECEPT za Strawberry Funnel Cake Frappuccino:
● 3 žlice sirupa
● ¼ skodelice mleka
● ¼ skodelice kave
● 1 skodelica kock ledu
● jagodni pire
● stepena smetana
● posip
PRIPRAVA:
● Posip:
Zmešajte sladkor, cimet, sol in stopljeno maslo, dodajte vaniljo in moko.
V ponvi začnite mešanico počasi segrevati (na srednje visoki temperaturi) in kuhajte približno 2 minuti. Občasno premešajte – pazite, da se sladkor ne zažge in ne dovolite, da se stopi.
Po 2 minutah se bodo začele tvoriti majhne kepe. Znižajte temperaturo in kuhajte še približno 6 minut. Na vsako minuto dobro premešajte, da se sladkor ne bo prijel. Po 6 minutah bo mešanica videti suha.
Mešanico stresite v pekač, porazporedite, da se bo hitreje ohladila.
● Jagodni pire:
Jagode zmešajte v mešalniku skupaj s sladkorjem, vaniljo in limonovim sokom. Nato mešanico počasi kuhajte na srednje visoki temperaturi približno 5 minut.
Pustite, da se ohladi.
● Sirup:
Segrejte 1 ¼ skodelice vode, dodajte cimetovo palčko in ščep soli. Pustite, da vre približno 5 minut. Odstranite cimetovo palčko.
V kozico stresite skodelico sladkorja in počasi segrevajte, dokler se ne začne topiti. Pomešajte in pazite, da se ne prime.
Ko začne sladkor dobivati rjavo barvo, počasi in previdno dodajte cimetovo vrelo vodo in hitro mešajte. Znižajte temperaturo in mešajte še 30 sekund, dokler se sestavine ne združijo. Pazite, da se sladkor ne zažge.
Odstranite in pustite, da se ohladi.
● Tako, zdaj so glavne sestavine pripravljene in čas je, da jih združimo v slasten poletni napitek:
Najprej pripravite kremasto osnovo – frappuccino. V mešalniku dobro zmešajte kavo, 3 žlice sirupa, ½ skodelice mleka in 1 skodelico kock ledu.
● Nato vzemite skodelico ali kozarec in …
Na dno dajte malo stepene smetane, po vrhu razporedite jagodni pire.Vlijte frappuccino.
Dodajte še eno plast stepene smetane in jagodnega pireja.Po vrhu potresite s pripravljenim posipom.