Ali tudi vi delate te napake pri pripravi enolončnic?

28. 11. 2021
Deli
2 / 9
Profimedia

VELIKOST LONCA JE V RESNICI POMEMBNA

Pravijo, da so jedi na žlico najokusnejše, ko so skuhane v ogromnem loncu. In še boljše naslednji dan. Ne vemo, kakšne so vaše izkušnje, toda mi bomo pritrdili.

Ko je bila doma na meniju jed, kot je mineštra (enolončnica) ali pa denimo repa, zelje in ješprenj, je nona na štedilnik vedno postavila največji lonec, ki smo ga imeli v kuhinji (no, skoraj največji). Jed smo imeli seveda za večkrat in vsak dan je bila boljša. Kasneje, ko sem si po babičinem receptu pripravila taiste jedi za eno osebo (v miniaturnem lončku, če ga primerjamo s tistimi doma), okus nikoli ni bil pravi.

Če enolončnico kuhate za štiričlansko ali večjo družino, je bolje uporabiti večji in višji lonec. Morda največjega, ki ga imate v kuhinji, v katerem denimo skuhate govejo juho – čeprav morda ne boste skuhali takšne količine. Ker vam lonca seveda ni treba napolniti do roba, pomembno je, da je dovolj prostora, da se zelenjava in meso (če ga uporabite v receptu) lepo podušijo in prepojijo s tekočino.

Če boste poskušali pripraviti enolončnico v zelo majhnem loncu, v katerem bo zelenjava tako rekoč zbita skupaj in bo mešanje skoraj nemogoče, verjetno kdo v družini ne bo zadovoljen z okusom in izgledom na krožniku.

Viri: www.bonappetit.com, www.mashed.com, www.themountainkitchen.com, www.thespruceeats.com

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem