Aromatična provansalska ponev

7. 9. 2011

Zelenjavna poslastica, odišavljena z rožmarinom in timijanom. V ponvi ne smejo manjkati paradižniki in jajčevci in najpomembnejša sestavina, česen. Pripravljeno v 30 minutah.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 jajčevec
  • 2 bučki
  • po 2 rdeči in zeleni papriki
  • 1 rdeč čili
  • 600 g fileja piščančjih prsi
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 majhni vejici rožmarina
  • 6 vejic timijana
  • sol, poper
  • 4 zrele paradižnike
Priprava:

Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Pripravite tudi drugo zelenjavo in jo zrežite na koščke. Čili razpolovite, oplaknite in zrežite na tanke trakove.

Meso oplaknite, osušite in zrežite na tanke rezine. Na vročem olju jih med mešanjem pecite približno 3 minute. Nato jih začinite, poberite iz ponve in shranite na toplem.

Na maščobi, ki je ostala od peke, približno 2 minuti pražite zelenjavo. Vmešajte sesekljana zelišča, jed začinite s soljo in poprom ter dušite približno 3 minute. Paradižnike zrežite na četrtine ali osmine in jih skupaj s piščancem primešajte k zelenjavi. Jed kuhajte še približno 5 minut.

Čas priprave: približno 30 minut
Na osebo: približno 270 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri