Aromatična provansalska ponev

7. 9. 2011
Deli
Provansalska ponev

Zelenjavna poslastica, odišavljena z rožmarinom in timijanom. V ponvi ne smejo manjkati paradižniki in jajčevci in najpomembnejša sestavina, česen. Pripravljeno v 30 minutah.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 jajčevec
  • 2 bučki
  • po 2 rdeči in zeleni papriki
  • 1 rdeč čili
  • 600 g fileja piščančjih prsi
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 majhni vejici rožmarina
  • 6 vejic timijana
  • sol, poper
  • 4 zrele paradižnike
Priprava:

Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Pripravite tudi drugo zelenjavo in jo zrežite na koščke. Čili razpolovite, oplaknite in zrežite na tanke trakove.

Meso oplaknite, osušite in zrežite na tanke rezine. Na vročem olju jih med mešanjem pecite približno 3 minute. Nato jih začinite, poberite iz ponve in shranite na toplem.

Na maščobi, ki je ostala od peke, približno 2 minuti pražite zelenjavo. Vmešajte sesekljana zelišča, jed začinite s soljo in poprom ter dušite približno 3 minute. Paradižnike zrežite na četrtine ali osmine in jih skupaj s piščancem primešajte k zelenjavi. Jed kuhajte še približno 5 minut.

Čas priprave: približno 30 minut
Na osebo: približno 270 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord