Slastno, s koruzno solato in dimljeno ribo.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 rdečo čebulo
- 200 g koruze (pločevinka)
- 50 g kisle smetane
- 150 g jogurta
- sol, poper
- 150 g dimljene postrvi
- 2 žlici limetinega soka
- 2 zrela avokada
- 1 žlico sesekljanega peteršilja
- 30 g taco čipsa s čilijem
Priprava:
1. Olupljeno čebulo prepolovite. Eno polovico zrežite na kocke, drugo pa na obročke. Koruzo odcedite. Zmešajte kislo smetano in jogurt ter mešanico začinite s soljo in poprom.
2. Postrvi odstranite kožo in ribo natrgajte na koščke. Skupaj s kockami čebule in koruzo jo primešajte jogurtni kremi. Začinite z malce limetinega soka, soljo in poprom.
3. Avokada po dolgem prepolovite, odstranite koščici in meso ploda nakapajte z limetinim sokom. Solato porazdelite po polovicah in jo potresite s čebulnimi obročki ter sesekljanim peteršiljem. Tik pred serviranjem grobo nadrobite taco čips in ga potresite po avokadu.
Preberite:
- Top 5 živil, ki 'ubijajo' trdovratne maščobe okoli trebuha
- Napitek, ki igra pomembno vlogo pri preobrazbi