AROMATIČNA NABODALA SATEZraven pa rafinirana aromatična kumarična solata.Za 4 osebe potrebujete:• 400 g puranjih prsi • 2 stroka česna • 1 šalotko • 1 rdeč feferon• po ¼ žličke mlete orientalske kumine in koriandra• 2 žlici svetle sojine omake • 4 žlice kokosovega mleka• 2 žlici arašidovega olja • poper • 1 kumaro• po 1 pest mete in koriandrovega zelenja• 2 mladi čebuli • 3 slive (ali 1 hruško)• 100 g sojinih kalčkov • 2 žlici sojine omake• 1 žličko tekočega medu • 2 žlici limetinega sokaPriprava: 1. Meso oplaknite, ga osušite in zrežite na ozke trakove. Drobno sesekljajte olupljen česen in šalotko ter očiščen feferon. Dve tretjini feferonov zmešajte s česnom, šalotko, orientalsko kumino, koriandrom, sojino omako, kokosovim mlekom, orehovim oljem in poprom. V tej mešanici 2 uri marinirajte meso.2. Kumaro nastrgajte z lupilnikom. Zelišča sesekljajte, mlado čebulo pa zrežite na obročke. Sadje operite in ga zrežite na krhlje. Primešajte jim zelišča, kalčke in mlado čebulo.3. Meso odcedite in ga valovito nataknite na 16 lesenih nabodal. Zmešajte sojino omako, med, poper in limetin sok. Nabodala približno 5 minut pecite na olju. Med peko jih nekajkrat obrnite in premažite z medeno marinado. Postrezite jih s solato. Nakapajte jih s preostalo marinado in jih potresite s preostalimi feferoni. Po želji še okrasite. Čas priprave: približno 45 minut + mirovanje 2 uri.Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 11 g.