Azijska kuhinja: Slastni recepti z Daljnega vzhoda

26. 3. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
4 / 5

KOKOŠJA JUHA

Klasična jed s kokosom in limonino travo.

Za 4 osebe potrebujete:

• 2 stebli limonine trave
• 5 cm ingverjevega gomolja
• 400 g šampinjonov
• 3 paradižnike
• 400 g fileja piščančjih prsi
• 400 ml kokosovega mleka (pločevinka)
• 6 listov limone
• 125 ml suhega belega vina
• 750 ml perutninske juhe
• 6 žlic sojine omake
• kajenski poper

Priprava:

1. Limonino travo operite, jo zrežite na koščke in jih strite z držalom noža. Ingver olupite in ga zrežite na rezine. Gobe očistite in jih prav tako zrežite na rezine. Paradižnike poparite, jih olupite in odstranite semenje. Nato jih zrežite na koščke. Piščanca oplaknite, ga osušite do suhega in ga zrežite na 1 cm široke trakove.

2. Kokosovo mleko, limonino travo, 3 limonine liste in ingver pustite približno 5 minut lahno vreti. Prilijte vino in juho ter vse skupaj zavrite. Nato dodajte piščanca, gobe in paradižnike. Vse skupaj naj lahno vre 5 minut.

3. Juho začinite s sojino omako in poprom. Iz nje odstranite limonino travo in liste ter ingver. Preostale limonine liste zrežite na trakove in z njimi okrasite juho.

Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 390 kcal, beljakovine: 46 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 13 g.