TESTENINE Z GOVEDINOLepo hrustljavo s kitajsko vrsto zelja pak choi.Za 4 osebe potrebujete:• 150 g kitajskih jajčnih rezancev • sol • 400 g govedine (zrezane na trakove) • 1 žlico jedilnega škroba• 3 žlice arašidovega olja• 2 žlici svetlega riževega vina (ali suhega šerija)• 4 žlice svetle sojine omake • 2 šopka mlade čebule• 5 cm ingverja • 2 stroka česna • 300 g pak choi (ali blitve)Priprava: 1. Testenine skuhajte al dente v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite. Meso oplaknite in ga potresite z jedilnim škrobom. V voku ali široki ponvi segrejte 2 žlici arašidovega olja. Na njem v dveh porcijah in med mešanjem po 1 ½ minute pecite meso. Ko ga vzamete iz ponve, mu primešajte po 1 žlico riževega vina in sojino omako.2. Očistite mlado čebulo, jo oplaknite in jo zrežite na večje kose. Olupite ingver in česen in oboje drobno sesekljajte. Očistite pak choi in ga zrežite na 2 cm široke trakove. V istem voku ali ponvi segrejte preostalo arašidovo olje in na njem na hitro popecite mlado čebulo, ingver in česen.3. Pak choi med mešanjem pecite približno 3 minute. V vok nato denite meso, testenine, preostalo sojino omako in malce vode. Pogrejte in še enkrat začinite.Čas priprave: približno 45 minut + mirovanje 2 uri.Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 11 g.