Azijska kuhinja: Slastni recepti z Daljnega vzhoda

26. 3. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
3 / 5

POMLADNI ZVITKI

Kot pomaka pa pikantna čili omaka.

Za 22 kosov potrebujete:

• 1 zavitek testa za pomladanske zvitke (550 g)
• 250 g steklenih rezancev
• 2 rdeči čebuli
• po 1 rdečo in zeleno papriko
• 150 g orehovih jedrc
• 300 g mešanega mletega mesa
• 1 l olja
• 80 ml čili omake
• sol

Priprava:

1. Testo odtajajte. Testenine prelijte z vrelo vodo in jih namakajte 4 minute. Očistite zelenjavo. Čebulo zrežite na paličice, papriko pa na drobne kocke. Orehe sesekljajte.

2. Mleto meso približno 6 minut pecite na 2 žlicah olja. Dodajte čebulo, papriko in orehe. Vse skupaj pecite še 4 minute. Začinite z malce čili omake in soljo. Rezance odcedite in jih s škarjami zrežite na manjše koščke. Primešajte jih mesu.

3. Liste testa položite drugega zraven drugega na delovno površino. Po sredini porazdelite nadev. Stranice zapognite navznoter in testo zvijte. Segrejte preostalo olje in na njem po porcijah 3 do 4 minute pecite zvitke. Po želji jih okrasite. Zraven postrezite preostalo čili omako kot pomako.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.
Na kos: približno 265 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 28 g.