Recept: Bananina poslastica z jagodno omako

Recept: Bananina poslastica z jagodno omako (foto: Profimedia) Profimedia
19. 8. 2017

Zakaj ne bi iztekajočih poletnih dni posladkali s to okusno sladico? Banane v kombinaciji z jagodami bodo zagotovo teknile tudi vašim gostom.

Poleg očitnega, banan in jagod, potrebujete še nekaj drugih sestavin:

  • 6 zrelih banan
  • 1 kg svežih jagod
  • 2 čajni žlički kokosovega sladkorja
  • 1 žlica riževega sirupa
  • 2 ščepca soli
  • ½  skodelice kokosovega mleka
  • 3 žlice arašidovega masla
  • ½ čajne žličke vanilijevega ekstrata
  • 3 žlice drobno sesekljanih praženih arašidov

Priprava je čisto preprosta.

1. korak:

Olupite banane in jih razrežite na rezine.

Postavite jih v zamrzovalnik za dve do tri ure.

jagode

2. korak:

Sesekljajte ¾ jagod in jih zmešajte s sladkorjem, sirupom in soljo.

Vse skupaj kuhajte 3 do 5 minut na zmerni temperaturi, dokler mešanica ne postane podobna gosti omaki.

Odmaknite na hladno in pustite stati 10 minut.

Preostale jagode medtem narežite na večje kose in jih vmešajte v jagodno omako.

3. korak:

V posodi zmešajte kokosovo mleko, zmrznjene banane, arašidovo maslo, vanilijo in ščepec soli.

Rahlo bananino kremo postrezite takoj po pripravi. Dodajte slastno jagodno omako in sladico dopolnite z arašidi. Za prste obliznit!

Preberite tudi: