Ste že poizkusili beluševo juho?
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 večji korenček
- 100 g brokolija
- 2 mladi čebuli
- 200 g belih in zelenih belušev
- 5 žlic olivnega olja
- 700 ml zelenjavne juhe
- sol, sveže mleti črni poper
- 4 vejice timijana
- 100 g sveže špinače
- 200 ml smetane
Priprava:
1 Očistite korenje, brokoli in mlado čebulo ter vse skupaj zrežite na koščke. Belušem odlomite olesenele končke in glavice belih belušev prihranite za okrasitev. Preostale dele belušev zrežite na koščke.
2 V kozici segrejte 4 žlice olja in na njem podušite zelenjavo. Nekaj kock korenja prihranite za pozneje. Prilijte juho, jo začinite s soljo, poprom in timijanom ter jo zavrite.
3 Po 10 minutah dodajte oplaknjeno špinačo in jo malce pokuhajte. Juho nato pretlačite s paličnim mešalnikom. Dodajte lahno stepeno smetano in juho začinite s soljo in poprom. Glavice belušev in korenček popražite na 1 žlici olivnega olja in z njimi okrasite juho. Zraven lahko postrežete kruh.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?