Beluši s prekajeno šunko

Beluši s prekajeno šunko (foto: revija Lisa) revija Lisa
19. 5. 2015 Vir: liza.aktivni.si

In še obvezno za vse ljubitelje: holandska omaka

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kg krompirja
  • sol
  • 2 kg belih belušev
  • 1 žličko sladkorja
  • 250 g masla
  • 2 rezini neškropljene limone
  • 3 rumenjake
  • 2–3 žlice belega vina
  • malce limonovega soka
  • 400 g prekajene slanine (tanke rezine)

Priprava

Krompir olupite, ga oplaknite in približno 25 minut kuhajte v slani vodi. Beluše olupite in jim odrežite olesenele dele. V veliki široki posodi zavrite večjo količino vode s sladkorjem, 1 žličko masla in rezinami limone. Beluše glede na debelino kuhajte 12 do 15 minut.

Med tem za holandsko omako stopite preostalo maslo in počakajte, da se malce ohladi. V kovinsko skledo dajte rumenjake, vino, limonov sok in malce soli. Z metlico za sneg jih nad vročo vodno kopeljo stepajte toliko časa, da se količina podvoji. Nato previdno primešajte stopljeno maslo in omako še začinite.

Krompir in beluše odcedite. Oboje skupaj s šunko porazdelite po krožnikih. Prelijte s holandsko omako in jed po želji potresite še s sesekljanim peteršiljem in nastrgano lupinico neškropljene limone.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.

Na osebo: približno 850 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 63 g, ogljikovi hidrati: 38 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri