25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Beluši z lososovim filetom

1. 7. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Za piko na i pa holandska omaka.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 kg belih belušev
  • sol in poper
  • 1 ščepec soli
  • 2 žlici limonovega soka
  • 100 g masla
  • 80 ml belega vina
  • 3 rumenjake
  • 80 g jogurta
  • 4 lososove filete (po 125 g)
  • 2 žlici olja
Priprava:

Beluše olupite in odlomite olesenele dele. Stebla nato 12 do 15 minut kuhajte v slani vodi z malce sladkorja in 1 žlico limonovega soka. Za pripravo holandske omake stopite maslo.

Belo vino in rumenjake penasto stepite nad vročo vodno kopeljo. Skledico odstavite. Mešanici nato najprej po kapljicah in nato po žličkah vtepite maslo. Dodajte še jogurt sobne temperature. Omako začinite s soljo, poprom in limonovim sokom.

Lososove filete oplaknite s hladno vodo, jih otrite s papirnato brisačo in začinite s soljo in poprom. V teflonski ponvi segrejte olje in na njem na srednji temperaturi ribje filete z vsake strani pecite približno 4 minute. Losos mora v sredini ostati lahno steklast.

Beluše vzemite iz vode, jih dobro odcedite in jih skupaj z lososovimi fileti razporedite po krožnikih. Beluše prelijte s holandsko omako in jed po želji še okrasite. Zraven tekne krompir.

Na osebo: približno 800 kcal, beljakovine: 50 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati 27 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri