Borovničeve rezine z maskarponejem in limono

14. 9. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Borovničeve rezine z maskarponejem in limono (foto: Profimedia)
Profimedia

Sladica za konec poletja.

Za 12–16 kosov potrebujete

Za testo:

  • 225 g moke
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 2 rumenjaka
  • 125 g masla
  • lupinico 1 limone

Za kremo:

  • 500 g maskarponeja
  • 80 g sladkorja v prahu
  • lupinico 1 limine
  • 300 g borovnic

Priprava:

1. Moko in sladkor v prahu presejte na delovno površino. Dodajte rumenjaka, zmehčano maslo in limonino lupinico. Zgnetite mehko in voljno testo, ga zavijte v folijo za živila in ga za najmanj 2 uri postavite v hladilnik.

2. Testo razvaljajte v 4 mm debel pravokotnik, ga položite v pekač, na več mestih prebodite z vilicami in ga 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi.

3. Borovnice oplaknite in jih odcedite. V drugi skledi lahno zmešajte maskarpone, sladkor v prahu in limonino lupinico – ne mešajte predolgo, da se krema ne razredči. Kremo porazdelite po ohlajenem testu, jo potresite z borovnicami, zrežite na koščke in postrezite.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ