25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Breskova pita

Breskova pita (foto: Profimedia) Profimedia
28. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Odlična in osvežilna sezonska sladica!

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 230 g moke
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 100 g masla
  • 1 jajce

Za kremo:

  • 300 ml mleka
  • 60 g sladkorja
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 300 g breskev
  • sladkor v prahu

Priprava:

1 Moki primešajte sladkor. Dodajte kocke masla, sladkor in jajce. Zgnetite trdno testo in ga za 1 uro postavite v hladilnik.

2 Iz mleka, sladkorja in praška za puding skuhajte gosto kremo. Med kuho jo mešajte in z mešanjem tudi ohladite. Dve tretjini testa razvaljajte v krog, ga položite v model za pite in oblikujte 3 cm visok rob.

3 Testo prekrijte s pudingovo kremo. Očistite breskve, odstranite koščice in sadje zrežite na rezine. Porazdelite jih po kremi. Razvaljajte še zadnji del testa, izrežite trakove in jih mrežasto razporedite po breskvah. Končke stisnite.

4 Pito 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato pa jo potresite s sladkorjem.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri