Za poseben učinek poskrbi timijan v testu
Za 8 kosov potrebujete
Za testo:
- 2 vejici timijana
- 125 g zmehčanega masla
- 75 g sladkorja v prahu
- 1 ščepec soli
- 1 jajce
- 200 g moke
- 30 g praška za vaniljev puding
Poleg tega:
- 300 g marcipana
- 120 g zmehčanega masla
- 1 žličko naribane limonine lupinice
- 2 jajci
- 2 rumenjaka
- 60 g moke
- 4 breskve
- 60 g marelične marmelade
- 2 žlici limoninega soka
- 1 žlico sladkorja v prahu
Priprava
Timijanu potrgajte lističe in jih sesekljajte. Vgnetite jih v sestavine za testo, ga zavijte v folijo in ga za približno 30 minut postavite v hladilnik. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite 8 modelčkov za pite (premera 10 cm, s snemljivim dnom). Testo razvaljajte in iz njega izrežite kroge premera 12 cm. Z njimi obložite modelčke. Marcipan nastrgajte in ga kremasto zmešajte z maslom, limonino lupinico, jajcema in rumenjakoma. Primešajte še moko. Kremo porazdelite po testu in tortice pecite približno 30 minut.
Breskve oplaknite in ob koščici izrežite tanke krhlje. Na pite jih položite v obliki zvezde in jih pecite še približno 10 minut. Nato jih vzemite iz pečice. Med mešanjem segrejte marmelado, limonin sok in sladkor v prahu ter z mešanico premažite breskve. Počakajte, da se posušijo, in nato po njih po želji potresite še sveži timijan.
Čas priprave: približno 1 ura in 55 minut.
Na kos: približno 670 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 43 g, ogljikovi hidrati: 58 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?