Breskove pite

Breskove pite (foto: revija Lisa) revija Lisa
25. 9. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Za poseben učinek poskrbi timijan v testu

Za 8 kosov potrebujete

Za testo:

  • 2 vejici timijana
  • 125 g zmehčanega masla
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 1 ščepec soli
  • 1 jajce
  • 200 g moke
  • 30 g praška za vaniljev puding

Poleg tega:

  • 300 g marcipana
  • 120 g zmehčanega masla
  • 1 žličko naribane limonine lupinice
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • 60 g moke
  • 4 breskve
  • 60 g marelične marmelade
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlico sladkorja v prahu

Priprava

Timijanu potrgajte lističe in jih sesekljajte. Vgnetite jih v sestavine za testo, ga zavijte v folijo in ga za približno 30 minut postavite v hladilnik. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite 8 modelčkov za pite (premera 10 cm, s snemljivim dnom). Testo razvaljajte in iz njega izrežite kroge premera 12 cm. Z njimi obložite modelčke. Marcipan nastrgajte in ga kremasto zmešajte z maslom, limonino lupinico, jajcema in rumenjakoma. Primešajte še moko. Kremo porazdelite po testu in tortice pecite približno 30 minut.

Breskve oplaknite in ob koščici izrežite tanke krhlje. Na pite jih položite v obliki zvezde in jih pecite še približno 10 minut. Nato jih vzemite iz pečice. Med mešanjem segrejte marmelado, limonin sok in sladkor v prahu ter z mešanico premažite breskve. Počakajte, da se posušijo, in nato po njih po želji potresite še sveži timijan.

Čas priprave: približno 1 ura in 55 minut.

Na kos: približno 670 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 43 g, ogljikovi hidrati: 58 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri