Bučke z nadevom iz kuskusa

2. 5. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Simpatična jed, ki vas bo navdušila.

Za 4 osebe potrebujete

• 2 rdeči papriki

• 150 g kuskusa

• 120 ml zelenjavne juhe

• ½ šopka mete

• 3 žlice olivnega olja

• 2 žlici limoninega soka

• sol, poper

• 2 veliki bučki (500 g)

• 200 g ovčjega sira

• 60 g masla

Priprava

Pečico segrejte na 250 stopinj (ventilatorsko na 230). Papriko razpolovite, ji odstranite semenje in oplaknite. Polovice položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pecite približno 10 minut, da lupina postane mehurjasta. Paprike vzemite iz pečice, jih pokrijte z vlažno krpo in pustite, da se nekoliko ohladijo. Nato jih olupite in narežite na drobne koščke.

Temperaturo v pečici znižajte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Kuskus pripravite z zelenjavno juho po navodilu z embalaže, meto oplaknite, osušite in osmukajte. Lističe na drobno sesekljajte in jih zmešajte s papriko, oljem in kuskusom. Nadev začinite z limoninim sokom, soljo in poprom.

Bučke oplaknite, očistite, razpolovite in izdolbite. Izdolbene polovice napolnite z nadevom in položite v pekač. Obložite jih z razdrobljenim sirom in maslom ter pecite od 25 do 30 minut. Poleg se prileže jogurtova pomaka z meto.

Čas priprave: približno 1 ura.

Na kos: približno 455 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 20 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri