Pikantno začinjena, polna arome
Za 4 osebe potrebujete
- 500 g krompirja, ki se ne razkuha
- 150 g čebule
- 500 ml zelenjavne juhe
- 200 g bučk
- 5 jajc
- 1 strok česna (sesekljan)
- 1 žličko čilijevih kosmičev
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
Priprava
Krompir in čebulo olupite ter oboje zrežite na kocke. Približno 10 minut jih kuhajte v juhi, vodo po kuhanju odlijte in počakajte, da se oboje ohladi. Bučke očistite in jih zrežite na rezine. Zelenjavo zmešajte z jajci, česnom in čilijem ter vse skupaj začinite s soljo in poprom.
V nepregorni ponvi segrejte olje in vanj stresite mešanico za tortiljo. Počakajte približno 3 minute, da zakrkne, nato ponev postavite v pečico in tortiljo približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Zrežite na kocke.
Čas priprave: 60 minut.
Na osebo približno 260 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 18 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija