Bučkina tortilja

Bučkina tortilja (foto: revija lisa) revija lisa
23. 8. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Pikantno začinjena, polna arome

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g krompirja, ki se ne razkuha
  • 150 g čebule
  • 500 ml zelenjavne juhe
  • 200 g bučk
  • 5 jajc
  • 1 strok česna (sesekljan)
  • 1 žličko čilijevih kosmičev
  • sol
  • poper
  • 2 žlici oljčnega olja

Priprava

Krompir in čebulo olupite ter oboje zrežite na kocke. Približno 10 minut jih kuhajte v juhi, vodo po kuhanju odlijte in počakajte, da se oboje ohladi. Bučke očistite in jih zrežite na rezine. Zelenjavo zmešajte z jajci, česnom in čilijem ter vse skupaj začinite s soljo in poprom.

V nepregorni ponvi segrejte olje in vanj stresite mešanico za tortiljo. Počakajte približno 3 minute, da zakrkne, nato ponev postavite v pečico in tortiljo približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Zrežite na kocke.

Čas priprave: 60 minut.

Na osebo približno 260 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 18 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri