Z bučkinimi polpetami boste razveselili gurmane in izbirčneže!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g bučk
- sol, poper
- 2 jajci
- 50 g drobno mletih orehov
- 200 g feta sira
- 2 mladi čebuli
- 1 strok česna
- 100–120 g moke
- 2 paradižnika
- olje za cvrenje
Priprava:
1 Bučke operite, jih obrišite in olupite ter jih nastrgajte. Začinite jih s soljo, premešajte in pustite stati 10 minut. Ločite rumenjake od beljakov. Bučke ožemite in jim dodajte rumenjaka, orehe, 70 g feta sira, poper, 1 drobno sesekljano mlado čebulo, strt česen, moko in sneg beljakov.
2 Namastite teflonsko ponev, nanjo kanite majhne porcije testa in jih počasi zlato popecite z obeh strani. Pečene polpete potresite s preostalim zdrobljenim feta sirom, koščki paradižnikov in sesekljano mlado čebulo.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?