Bučkine polpete s sirom in paradižniki

17. 6. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Bučkine polpete s sirom in paradižniki (foto: Profimedia)
Profimedia

Z bučkinimi polpetami boste razveselili gurmane in izbirčneže!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g bučk
  • sol, poper
  • 2 jajci
  • 50 g drobno mletih orehov
  • 200 g feta sira
  • 2 mladi čebuli
  • 1 strok česna
  • 100–120 g moke
  • 2 paradižnika
  • olje za cvrenje

Priprava:

1 Bučke operite, jih obrišite in olupite ter jih nastrgajte. Začinite jih s soljo, premešajte in pustite stati 10 minut. Ločite rumenjake od beljakov. Bučke ožemite in jim dodajte rumenjaka, orehe, 70 g feta sira, poper, 1 drobno sesekljano mlado čebulo, strt česen, moko in sneg beljakov.

2 Namastite teflonsko ponev, nanjo kanite majhne porcije testa in jih počasi zlato popecite z obeh strani. Pečene polpete potresite s preostalim zdrobljenim feta sirom, koščki paradižnikov in sesekljano mlado čebulo. 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"