Bučkine polpete s sirom in paradižniki

Bučkine polpete s sirom in paradižniki (foto: Profimedia) Profimedia
17. 6. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Z bučkinimi polpetami boste razveselili gurmane in izbirčneže!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g bučk
  • sol, poper
  • 2 jajci
  • 50 g drobno mletih orehov
  • 200 g feta sira
  • 2 mladi čebuli
  • 1 strok česna
  • 100–120 g moke
  • 2 paradižnika
  • olje za cvrenje

Priprava:

1 Bučke operite, jih obrišite in olupite ter jih nastrgajte. Začinite jih s soljo, premešajte in pustite stati 10 minut. Ločite rumenjake od beljakov. Bučke ožemite in jim dodajte rumenjaka, orehe, 70 g feta sira, poper, 1 drobno sesekljano mlado čebulo, strt česen, moko in sneg beljakov.

2 Namastite teflonsko ponev, nanjo kanite majhne porcije testa in jih počasi zlato popecite z obeh strani. Pečene polpete potresite s preostalim zdrobljenim feta sirom, koščki paradižnikov in sesekljano mlado čebulo. 

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri