Bučne rezine

Bučne rezine (foto: Profimedia) Profimedia
14. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Prava sladica za jesensko sladkanje...

Za 15 kosov potrebujete:

  • 5 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 160 g moke
  • 40 g kakava

Za bučno kremo:

  • 200 g bučnega pireja
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 250 g maskarponeja
  • 20 g želatine v prahu
  • 200 ml smetane

Za rumeno plast:

  • 200 g bučnega kompota
  • 100 ml brusničnega sirupa
  • 15 g želatine v prahu

Za kremni nadev:

  • 250 ml smetane
  • 250 g pasirane skute
  • 150 g sladkorja v prahu + za posipanje
  • semena granatnega jabolka za posipanje

Priprava:

1 Ločite beljake od rumenjakov. Beljakom dodajte sladkor in iz njih stepite trd sneg. Dodajte rumenjake in vse skupaj penasto stepite. Nato primešajte presejano moko s kakavom in testo prelijte v namaščen in pomokan pekač. Približno 15 minut ga pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi.

2 Testo prevrnite iz pekača in odstranite papir. Vodoravno ga prerežite in en del položite nazaj v pekač.

3 Bučnemu pireju primešajte sladkor in maskarpone. Želatino stresite v 80 ml hladne vode in jo segrejte skoraj do vretja. Še vročo primešajte kremi. Na koncu primešajte še stepeno smetano. Kremo porazdelite po pečenem testu in pekač postavite v hladilnik.

4 Bučni kompot gladko pretlačite s tekočino. Segrejte brusnični sirup in v njem stopite želatino. Mešanico nato primešajte pretlačenemu kompotu in jo prelijte po prvi plasti v pekaču. Znova ga postavite nazaj v hladilnik, da se strdi.

5 Smetano čvrsto stepite in jo vmešajte v mešanico skute in sladkorja. Razporedite po želatinastem sloju in kremo pokrijte z drugim delom testa. Kolač za najmanj 6 ur postavite v hladilnik. Nato ga zrežite na kocke. Pred serviranjem jih potresite s sladkorjem in okrasite s semeni granatnega jabolka.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri