Zanimiva sladica iz buč in jabolk...
Za 6 kosov potrebujete:
- 250 g buče
- 2 jajci
- 150 ml mleka
- 5 žlic trsnega sladkorja
- 100 g pirine moke
- 2 žlici pecilnega praška
- 50 ml olja
- maslo
Za nadev: - 2 jabolki
- 1 žlico trsnega sladkorja
- 1 žlico mletega cimeta
Priprava:
1 Bučo olupite, jo zrežite na kose, odstranite semena in jo drobno nastrgajte v skledo. Primešajte jajca, mleko, sladkor, moko s pecilnim praškom in olje. Vse skupaj dobro premešajte in testo razporedite v namaščen pravokotni pekač.
2 Očiščena in olupljena jabolka zrežite na rezine in jih nakapajte z limonovim sokom. Razporedite jih po testu in potresite s cimetom in sladkorjem. Sladico približno 35 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato pa jo zrežite na porcije.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa