Cannoli z belo čokoladno kremo

Cannoli z belo čokoladno kremo (foto: Profimedia) Profimedia
14. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Sladka mojstrovina!

Za 18 porcij potrebujete:

Za testo:

  • 125 g moke + moko za delovno površino
  • 10 g drobno mletega sladkorja
  • 10 g masla
  • olje
  • 50 ml desertnega vina (marsala)

In še:

  • 100 g temne čokolade
  • 60 g pistacij
  • 500 g rikote
  • 100 g bele čokolade

Priprava:

1 Moki primešajte sladkor, zmehčano maslo in vino. Zgnetite mehko in voljno testo, in če je treba, dodajte še malo vina. Testo zavijte v folijo za živila in ga za približno 2 uri postavite v hladilnik.

2 Testo na pomokani delovni površini tanko razvaljajte in izrežite 8 cm velike kroge. Kovinske tulce za cannole namastite in okoli njih ovijte pripravljeno testo. Konce premažite z vodo in dobro zatisnite.

3 V globoki ponvi segrejte olje in v njem zlato ocvrite cannole. Odcedijo naj se na papirnati brisači. Nato jih snemite s tulcev in počakajte, da se ohladijo.

4 Temno čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in vanjo potopite končke cannolov. Nato jih potresite s sesekljanimi pistacijami in počakajte, da se čokolada strdi. Rikoti primešajte stopljeno belo čokolado, kremo dajte v vrečko za dresiranje z luknjastim nastavkom in
z njo napolnite ohlajene cannole.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri