Za katere ljudi je čebula odsvetovana?
Čebula je izjemno vsestransko živilo, ki se nahaja v številnih jedeh. Poskrbi za obogatitev okusa, obenem pa v veliko primerih lahko koristi zdravju.
Vsebuje vitamine, minerale, antioksidante in druga pomembna hranila, ki krepijo imunski sistem, izboljšujejo prebavo in pripomorejo k močnim kostem. Nekatere študije namigujejo, da lahko celo zmanjšuje tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni in rakavih obolenj.
Ne spreglejte:
- 4 jedi, ki jih kuharji v restavraciji nikoli ne naročijo
- Ste vedeli, da skodelica, v kateri pijete kavo, vpliva na njen okus?
- Veljajo za zdrava, v resnici pa so TA živila slabša od sladkarij
Kljub številnim prednostim pa je za nekatere ljudi dobro, da čebulo uživajo v bolj omejenih količinah.
Na portalu zadovoljna.nova.rs navajajo, da čebula lahko zmanjšuje vnetne procese v telesu in pozitivno vpliva na imunski sistem. Obenem pa opozarjajo, da to živilo ni primerno za vse.
Čebula ni najboljša izbira za vse, ki imajo občutljiv želodec, gastritis ali težave z želodčno kislino.
To sicer ne pomeni, da morajo taki posamezniki čebulo povsem izključiti iz prehrane, vseeno pa je pomembno, da jo uživajo v omejenih količinah.
- Preberite tudi: TE spremembe na dlaneh nakazujejo na resna obolenja
Vir: zadovoljna.nova.rs
Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem