Čokoladni drobljenec

15. 5. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Čokoladni drobljenec (foto: stock photo)
stock photo

Polnjen s fino skutno maso

Za 12 kosov potrebujete

  • 325 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 200 g masla
  • 7 jajc
  • 280 g sladkorja
  • 500 g puste skute
  • 500 g jogurta
  • 2 ½ zavitka praška za čokoladni puding
  • 1 pecilni prašek

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Na delovni površini v drobtine sesekljajte 280 g moke, kakav v prahu, maslo, 100 g sladkorja, 1 jajce in 2 žlici hladne vode. Nato vse skupaj zgnetite v gladko testo. Tri četrtine testa 3–4 mm tanko razvaljajte na pomokani delovni površini. Namastite tortni model (premera 24 cm), ga obložite s testom in privzdignite robove.

Za pripravo nadeva gladko zmešajte skuto, jogurt, prašek za puding, pecilni prašek in 120 g sladkorja. V mešanico vtepite še 6 jajc, zmes prelijte po testu in jo pogladite.

K preostalem testu stresite preostanek sladkorja in moke ter zgnetite mrvice. Porazdelite jih po masi in kolač 50–60 minut pecite na spodnji rešetki pečice. Po 30 minutah peke ga pokrijte z aluminijasto folijo. Kolač vzemite iz pečice in počakajte, da se dobro ohladi. Potresite ga s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 1 ura in 45 minut.

Na kos: približno 450 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 54 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek